سلام دوست من وقت بخیر

معرفی انواع مختلف صفحه کلید لپ تاپ

معرفی انواع مختلف صفحه کلید لپ تاپ

>


هرچقدر هم ابزارهای ورودی متنوعی از جمله میکروفن و وبکم حرفه‌ای‌تر شوند؛ باز نمی‌توانند جای صفحه کلید را بگیرند. ما همیشه برای ثبت تعدادی اطلاعات، حتی ساده‌ترین، به کیبورد نیاز داریم. حالا این در لپ تاپ بیشتر اهمیت دارد. برای اینکه این روزها این دستگاه بیشتر از هر چیز دیگری استفاده می‌شوند. شاید برایتان جالب باشد که صفحه کلید لپ تاپ انواع مختلفی دارد. این انواع بر اساس نیاز و کاربرد آن متفاوت است. در ادامه این مقاله قصد داریم تا انواع صفحه کلید لپ تاپ را برای شما معرفی کنیم.
 

انواع صفحه کلید لپ تاپ


قبل از اینکه بخواهیم تا به صورت تخصصی وارد انواع شویم، باید قبل از هر چیزی در خصوص دو ویژگی اندازه و نرم یا سخت بودن کلیدها صحبت کنیم. در خصوص اندازه دو موضوع مهم است؛ یکی اندازه کلی خود صفحه کلید و یکی اندازه دکمه‌های آن.
 

اندازه صفحه کلید لپ تاپ


صفحه کلید هرچه اندازه‌اش بزرگ‌تر باشد، ارتباط کاربر با آن بهتر خواهد بود. در حالت کلی لپ تاپ‌های مینی یعنی با صفحه نمایش 11.6 اینچ بهتر است که اندازه پهنای صفحه کلیدشان بزرگ‌تر باشد. البته باید گفت که هرچه صفحه بزرگ‌تر می‌شود، به معنای کوچک‌تر شدن اندازه کلی پنل صفحه کلید نیست؛ اما لپ تاپ‌های مینی به‌هرحال باید تجربه کاربری بهتری بدهد.

نکته بعدی اینکه اندازه خود دکمه‌هاست. دکمه‌ها نباید خیلی کوچک و نه خیلی بزرگ باشند. خیلی کوچک بودن باعث احتمال خطا در زدن دکمه را افزایش خواهد داد؛ به ویژه برای افرادی که در حوزه تایپ یا برنامه نویسی فعالیت کرده و بدون نگاه کردن به صفحه کلید، کار خود را انجام می‌دهند. بزرگ بودن هم باعث می‌شود که تعدادی از دکمه‌ها به ویژه بخش نام لاک در لپ تاپ نباشد. البته که این مسئله احتمال خطا را افزایش می‌دهد. در حقیقت اندازه دکمه‌ها باید به صورتی باشد که کاربر با کمی جابه‌جایی انگشت خود به دکمه کناری برسد.
 

نرمی یا سختی صفحه کلید لپ تاپ


مورد بعدی سخت یا نرم دکمه‌هاست. دکمه‌ها بهتر است که مقاومت مناسبی در برابر ضربه و فشار دادن داشته باشد؛ البته نه در حدی فشار آن باعث درد یا خستگی شود. راحت بودن دکمه‌ها برخلاف تصوری که وجود دارد، باعث ایجاد غلط‌های بیشتری می‌شود. نرمی زیاد حساسیت به ضربه را افزایش می‌دهد و فقط یک اشاره کافی است تا حرف مورد نظر تایپ شود. به این صورت کار باید در هر سری هم به بررسی و اشکالات نگارشی بپردازید. تازه اگر مشکلات نگارشی باشد. در بدترین حالت، ممکن است که شما در حال کار گرافیکی باشید و انگشت شما به دکمه‌ای بربخورد. در آن صورت احتمال پاک شدن یا حتی تغییر ناخواسته وجود خواهد داشت.

متناسب بودن با بقیه


تمامی صفحه کلید لپ تاپ ها دارای ساختار شکلی مشابهی هستند؛ اما این یعنی چه؟ یعنی اینکه تمامی دکمه‌ها در جایگاه تعریف شده و مشابه با هم قرار دارند. همیشه دکمه‌های پیمایش در پایین سمت راست و دکمه Caps lock در اولین ستون سمت چپ است. این‌ها در هر صفحه کلیدی چه لپ تاپی و چه معمولی به همین صورت است. البته هیچ لپ تاپی دارای صفحه کلید با ساختار متفاوت در دکمه‌های مهم نیست؛ اما ممکن است که در جای‌دهی بعضی دکمه‌های خاص تفاوت‌هایی داشته باشد. برای همین قبل از خرید به این مسئله حتماً دقت کنید. اینکه آن ساختار استاندارد حفظ شود.

بعضی لپ تاپ ها جدید و حرفه‌ای دارای ساختار جزیره‌ای هستند. این ساختار یعنی اینکه همه دکمه‌ها دارای ترتیب منظمی از قبل هستند. ساختاری که کاربر امکان استفاده راحت‌تر را می‌دهد. این نوع بیشتر برای گیمرها و تایپیست‌ها خیلی مهم است. برای اینکه بیشتر از بقیه با صفحه کلید سروکار دارند.

حالا که این سه مورد را توضیح دادیم، بهتر است که سه نوع اصلی صفحه کلید لپ تاپ را برای شما معرفی کنیم.

- سبک سنتی

- سبک شیکلی (chiclet)

- سبک مکانیکی

سبک سنتی

در صفحه کلید سنتی دکمه‌ها نسبت به بقیه در نزدیکی هم قرار دارند. از طرفی تمامی کلیدها روی یک پنل قابل تعویض قرار دارند و از این رو تعویض یا تعمیر کلیدها بسیار راحت‌تر است.

سبک شیکلی

در این سبک دکمه‌ها به صورت کاملاً مسطح بوده و ارتفاع زیادی نسبت به سطح خود صفحه کلید ندارند. به نوعی احساس می‌کنید که کلیدها داخل خود پنل هستند. هیچ‌گونه لبه و شیبی واضحی ندارند. این سبک در لپ تاپ‌های امروزی و مدرن استفاده می‌شود و کم کم در حال گرفتن جای نوع سنتی است. با اینکه نازک به نظر می‌رسند؛ اما در استفاده مشکلی برای کاربر به وجود نمی‌آورند و حتی تجربه کاربری بیشتری را برای او خواهند داشت.

سبک مکانیکی

این نوع بیشتر در صفحه کلیدهای عادی دیده می‌شود. دکمه‌ها در این نوع بزرگ‌تر و عمیق‌تر بوده و بر عکس دو مورد بالا که از یک پنل برای کل صفحه استفاده می‌شود، هر دکمه ساختار سخت افزاری خود را داشته که با هر فشار، صدای کلیک شنیده می‌شود.


نوع دیگر دسته بندی صفحه کلید


نوع دیگر دسته بندی بر اساس کاربردشان تقسیم بندی می‌شوند. در این نوع ما سه نوع عادی، گیمری و تایپی را معرفی می‌کنیم. نوع عادی همانی است که همه ما استفاده می‌کنیم. ساختار تمامی این نوع‌ها یکسان است و فقط در ظاهر و کیفیت با هم متفاوت هستند. نوع گیمری دارای کلیدهای نرم‌تر و مقاوم‌تری هستند. یکی از مشخصه‌های این نوع، رنگی بودن دکمه‌های خاص برای گیمرها است. دکمه‌های W، A،S و D دارای رنگ متفاوتی هستند. همچنین در بعضی مدل‌های صفحه کلیدهای لپ تاپی بعضی دکمه‌های دیگر مانند پیمایش‌ها دارای ساختار و رنگ متفاوتی هستند. نوع دیگر صفحه کلید برای تایپیست‌ها که باید دارای ساختار جزیره‌ای باشند. ساختاری که باعث می‌شود تا تمامی دکمه‌ها در مکان‌های مناسب قرار گرفته و از این رو امکان تایپ و استفاده از صفحه کلیدها را برای کاربران فعال در این حوزه راحت‌تر کرده است.

دیگر ویژگی‌هایی که باید در صفحه کلید لپ تاپ در نظر بگیرید:

- بعضی صفحه کلیدها دارای نور پس‌زمینه هستند. این نور برای آن‌هایی که بیشتر در شب کار می‌کنند، ویژگی بسیار مهمی به حساب می‌آید. البته داشتن نور برای گیمرها بیشتر از هر چیزی دیگری مهم است. جدا از کاربری راحت، حس ویژه و خاصی به گیمرها می‌دهد.

- اگر کارتان با لپ تاپ زیاد است؛ بهتر است که مقاومت آن را بیشتر از همه در نظر بگیرید.

- بعضی از انواع صفحه کلید لپ تاپ دارای بخش نام لاک نیستند؛ این می‌تواند کار را برای تایپیست یا افراد که در اداره مشغول بوده و باید اطلاعات عددی زیادی را ثبت کند، خیلی مهم خواهد بود.


مطالب مرتبط:

انواع باتری لپ تاپ را بشناسید
راهنمای خرید و انتخاب کیف لپ تاپ
با انواع تکنولوژی صفحه نمایش لپ تاپ آشنا شوید

پیام ها و نظرات