سلام دوست من وقت بخیر

با سیر تحول اچ تی سی بیشتر آشنا شوید

با سیر تحول اچ تی سی بیشتر آشنا شوید

>

 برند اچ تی سی که مخفف High Tech Computer Corporation است  در سال 1997 با سرمایه گذاری چر وانگ، پیتر چو و اچ تی چو تاسیس شد. هدف آن هاایجاد دستگاهی بود که ترکیبی از تلفن همراه و دستیار شخصی باشد. البته چنین هدفی هم میسر نشد و شرکت اچ تی سی بعد از سرمایه گذاری بسیار ، با ورشکشستی سنگینی مواجه شد؛ اما در سال 2000 به سفارش شرکت اچ پی تعدادی لپ تاپ روانه بازار کرد و همین باعث شد که نام اچ تی سی مجددا بر سر زبان ها بیفتد.

این برند در سال 2002 اولین سیستم هوشمند کوچک معروف به کامپیوتر جیبی را با سیستم عامل مایکروسافت در سبد محصولات فناوری قرار داد. فعالیت های اچ تی سی ادامه پیدا کرد تا در سال 2007 که با ارایه اولین گوشی لمسی دنیا، شهرت جهانی به دست آورد. همین اتفاق انقلاب بزرگی در تولید گوشی های لمسی برندهای مختلف را به همراه داشت و هجوم مردم در بازار های موبایل برای خرید گوشی های موبایل لمسی در اخبارها شنیده می شد. جالب است که باز هم اچ تی سی با ارایه اولین گوشی لمسی با سیستم عامل اندروید توانسته طرفداران بسیاری را بدست آورد. اچ تی سی گوشی G1 را به بازار معرفی کرد که خود گام مهمی در گسترش و تحول گوشی های هوشمند سال‌های بعد شد.

اولین گوشی اچ تی سی که سیستم عامل اندروید را به همراه داشت با نام Dream خود را به مشتریان معرفی کرد. بهره مندی این گوشی از کیبورد QWERTY  برای نوشتن پیام و متن یکی از مزایای قابل توجه به حساب می آمد. همچنین همچون بعضی از مدل های دیگر، اچ تی سی در ظاهر خود خمیدگی داشت که این از ویژگی های بارز گوشی های دریم محسوب می شد. شاید اگر استانداردها را بررسی کنیم، به آسان متوجه می شویم که گوشی موبایل دریم شاخص مرغوبیت به حساب نمی آید؛ اما توانست به طور کامل سیستم عامل آی او اس را از اندورید متمایز کند. به همین دلیل توانست در زمان خود شهرت بسیاری دست پیدا کند.

در سال 2009 اچ تی سی دومین گوشی خود را با سیستم عامل اندروید به بازار گوشی های موبایل معرفی کرد و با وجود گوشی های آیفون که آی او اس3  بودند. یا گوشی های نوکیا که سیستم عامل سیمبین داشتند توانست توجه بسیاری از مشتریان و مخاطبان را به خود جلب کند. این گوشی از نظر ظاهر شباهت بسیاری به G1 داشت، با این تفاوت که صفحه کلید فیزیکی آن را حذف و با حفظ سادگی جزییاتی را همچون جک 3.5 میلی متری به این گوشی اضافه شد. اچ تی سی در طراحی ظاهر نیز تغییراتی را اعمال کرد، به نحوی که گوشی هایی به بازار وارد کرد که کمی به چانه نزدیک می‌شد؛ در حقیقت در طراحی کمی انحنا داشت. در ضمن گوشی های جدید اچ تی سی علاوه بر ظاهر، جنسی متفاوت و پوشش تفلونی داشتند.

اچ تی سی در اواخر سال 2009 گوشی موبایل Hero را تولید کرد که ظاهری مشابه با سایر گوشی های اچ تی سی داشت و در رده گوشی های پرچمدار توانست توجه هواداران بسیاری را به سوی خود جلب کند؛ اما آنچه گوشی هیرو را از نسل های قبل متمایز می کرد، پورت 3.5 میلی متری هدفون این سیستم بود. در واقع باز هم به عنوان اولین گوشی، مجهز به پورت 3.5 میلیمتری هدفون بود و در نسل های بعد تجهیزات بیشتری را اضافه کرد.

در سال 2010 برند تایوانی اچ تی سی، اولین گوشی هوشمند سری نکسوس را با عنوان Google Nexus1  تولید کرد. تولید گوگل نکسوس خود به تنهایی انقلاب عظیمی در صنعت تولید گوشی های موبایل بعدی و رقابت های بعد ازآن هم اثر بسرایی داشت. در حقیقت علاوه بر تکنولوژی قدرتمندی در دهه پیش و ظاهر زیبا و یکدست تفلونی آن باعث شد که ارزش و اهمیت گوشی های این برند تایوانی بیشتر شود. به شکلی که در سال ها بعد گوشی اچ تی سی دیزایر را تولید کرد و اچ تی سی لجند، خود به عنوان گوشی موبایلی شناخته می شود که در میان هم ردیف هایش طرفداران بسیاری داشت. ظاهر زیبا و جالب توجه آن  نه تنها باعث نشد که اچ تی سی برای تولید مدل های دیگر گوشی همراه بیش از پیش سرمایه گذاری کند. در سال 2010 شاهد آن بودیم که شرکت اچ تی سی دیگر دست به تولید گوشی های جدید و هیجان انگیز که بازار گوشی های موبایل را شوکه می کرد، نزد؛ اما توانست گوشیهای لجند را جایگزین گوشی هیرو کند که در آن با دقت بسیاری جزییات فراوان و بدنه آلومینیومی داشت.

بعد از کاهش فعالیت اچ تی سی در تولید گوشی های هوشمند، مدلهای دیگری را هم به بازار موبایل معرفی کرد؛ اما طرفداران قبلی را نداشت. تنها دو مدل T-Mobile G2 و myTouch 4G   نام خود را در خاطر ماندگار کردند.

سایر محصولات اچ تی سی در صنعت موبایل Droid Incredible، Wildfire، Aria، Desire HD و Inspire را معرفی کرد که باز هم نمی توان از آنها به عنوان برترین طراحی های شرکت تایوانی نام برد. چرا که آن ها تنها تقلیدی از گوشی موبایل دیزایر بودند.

گوشی های اچ تی سی که در اواسط سال 2010 رو نمایی شدند، برخلاف گوشی های قبلی، از نظر ظاهر و طراحی در سطح پایینی قرار گرفتند.

آنچه تاکنون خواندیم، نگاه بسیار کوتاه و مختصر درباره تاریخچه اچ تی سی بود. در ادامه به معرفی کلی سری های مختلف اچ تی سی خواهیم پرداخت.
 

معرفی کلی سری های اچ تی سی


گوشی های HTC Sensation:

همیشه شنیده اید که گوشی های اچ تی سی نام هایی برای گوشی های موبایل انتخاب میکند که بین مردم و صاحبان بازار همهمه ای به پا می کند. گوشی ها سنسیشن هم ازین قاعده مثتسنی نبودند. آن ها گوشی های دو هسته ای با سیستم عامل اندروید، دوربین 8 مگاپیکسلی با ویژگی ممتاز تشخیص صورت فلش ال ای دی ، سیستم ردیابی GPS، امکانات ارتبالطی وای فای، هات اسپات و بلوتوث و همچنین چیپ ست قوی در بخش پردازنده بودند. این امکانات و تجهیزات در چنین گوشی موبایل به نوبه خود باعث سد که در رده گوشی های قدرتمند از نظر قرار بگیرد.  شاسی آلومینیومی، صفحه نمایش شیشه‌ای لبه‌دار و طراحی سه رنگ پوشش آن در پشت گوشی از جمله مواردی بودند که باعث محبوبیت این مدل ها شدند. با وجود این مزایا، شاهد آن هستیم که گوشی های اچ تی سی سنسیشن، معایب قابل توجه دارند مانند سیستم وای فای ضعیف، کارت حافظه ای که زیر زیر باتری قرار دارد و نبود دکمه دوربین.

گوشی های سنسیشن، صفحه 4.3 اینچی داشته که تمام صفحه نمایش را در برمیگیرد. این گوشی با بدنه آلومینیومی توانسته در برابر ضربه و فشار مقاومت بیشتری داشته و ظاهر شیک و زیبای خود را نگهدارد. رنگ‌ها و رزولوشن تصویر وضوح و کیفیت بالایی دارد و زنده است.دوربین 8 مگاپیکسلی دارای کیفیت 1080P بوده و صدای استریو ضبط می‌کند. از ویژگی های دیگر گوشی موبال اچ تی سی سنسیشن میتوان  به داشتن 4 دکمه لمسی Home،Menu ،Back و Search در قسمت پایین گوشی و دکمه صدا موجود در قسمت سمت چپ دستگاه اشاره کرد. علاوه بر این، پورت USB به همراه دکمه Power و قفل صفحه در قسمت بالای دستگاه است که در شمار ویژگی های مثبت دستگاه به حساب می آید.

پردازنده مرکزی 1.2GHz dual core Qualcomm Snapdragon فرصتی فراهم کرده که کاربران بتوانند در مرورگر با سرعت بالایی جستجو کنند. همچنین باز کردن تصاویر و کلیپ ها و بازی کردن با آن به خوبی انجام می شود.

گوشی سنسیشن در نسل های بعدی و مدل های جدیدتر امکانات ارتباطی بولوتوث، وای فای و اینترنت مبتنی بر سیم کارت را تقویت کرده است. در ادامه به بررسی سایر مدل ها و معرفی بعضی از مهمترن آن ها خواهیم پرداخت.

در سال 2012 با ادامه فعالیت شرکت اچ تی سی، بازار موبایل، گوشی جدیدی را به مردم معرفی کرد که در بدنه اش از پلی کربنات  استفاده شده بود. گوشی های سری وان اچ تی سی، با طراحی زیبا و شیک و بدنه مقاوم پلی کربناتی و فلزی، نمونه ای از همین گوشی های اچ تی سی بود که نسبت به گوشی سری پرجمدار برند مذکور برتری های بسیاری داشت.
 

سال 2011 تعیین هدف مشخص


آنچه در تاریخچه سال های قبل از 2011 به آن اشاره کردیم معرفی گوشی ها موبایل اچ تی سی بود که به عنوان پیشگام در میان رقبای خود حرف اول را می زدند . اولین گوشی موبایل صفحه لمسی یا اولین گوشی دارای سیستم عامل اندروید، هرکدام نمونه بارزی از فعالیت ثمربخش شرکت تایوانی اچ تی سی بود. به تدریج گوشی های تولید شده از سبک و سیاق و طراحی مشابهی برخوردار بودند، از Thunderbolt گرفته تا Desire S، Rezound و EVO 3D. برخی از آنها مشمول ساختار تمام فلزی می شدند و برخی هم خیر. بنابراین شاهد آن هستیم که ظاهری زیبا و با کیفیت علاوه بر کیفیت بالای سخت افزاری و نرم افزاری مورد توجه شرکت تایوانی اچ تی سی بود.

 در پایان سال 2011 گوشی جدیدی با عنوان Rhyme؛ محصولی که به صورت اختصاصی برای خانم ها توسعه یافته بود در سبد محصولات اچ تی سی قرار گرفت.
 

سال 2012 تغییر رویکرد اچ تی سی


در سال 2012 شرکت اچ تی سی تصمیم گرفت گوشی های موبایل خود را با کیفیت بیشتر و از جنس متفاوت تری نسبت به نسل های قبلی ایجاد کند . بنابران در سال 2012 مردم برخلاف سال های قبل از گوشی های موبایلی با جنس پلاستیک مقاوم استقبال کردند. ایکس وان در آن سال پرچمدار اچ تی سی به حساب می آمد.

گوشی موبایل ایکس اس با بدنه فلزی و مدل های مختلفی دیزایر در سال 2012 برای کاربران تولید شدند. با اینکه تلاش شده بو تا همان ویژگی های مدل های پیش حفظ شود؛ اما دیگر جذابیت قبل را نداشتند و کم کم در رده گوشی های ساده و البته مقرون به صرفه قرار گرفت.
 

سال 2013 رو نمایی از یک One متفاوت


گوشی پلی کربناتی اچ تی سی بار دیگر در سال 2013 تولید شد. این بار اچ تی سی گوشی وان را با عنوان  One M7 را تولید کرد. در One، یک طراحی کاملا تحسین برانگیز، فلزی و یکپارچه را به کار برده شد. این گوشی موبایل با شماره مدل M7 شناخته می شد و در آن زمان بسیاری از هواداران اچ تی سی باور داشتند این گوشی در میان رقبای خود زیبایی چشمگیری دارد. اچ تی سی که در سال قبل تر، تجربه استفاده از پلی کربنات را در محصول خود داشت، این بار دوباره به سراغ فلز رفت تا ترکیب کاملی از تجربیات خود را در One M7 پیاده کند.

شرکت مذکور نسخه های دیگری از وان را  در همان سال معرفی کرد که One Mini و One Max نام گرفتند؛ محصولاتی که بزرگ تر و کوچک تر از One M7 بودند. جالب است بدانید که در این بین One Max اولین موبایل اچ تی سی بود که از سنسور اثر انگشت بهره می گرفت.
 

2014: ادامه تلاش اچ تی سی برای سری وان


اچ تی سی در سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفت، One M7 را ارتقا داده و آن را در قالب M8 عرضه کند، چرا که مشتریان به این طراحی پاسخی مثبت داده بودند. لبه های کناری M8 کمی خمیده تر شده بودند و همان طراحی یکپارچه فلزی در دستگاه دیده می شد. هرچند تغییر خاصی  در M8 وجود نداشت؛ اما موفق شد باز هم نظر کاربران را تا حدی به خود جلب کرده و جایگزین مناسبتری برای M7 باشد. از سوی دیگر یکی از ویژگی های اصلی M8 نسبت به نسل قبلی خود دوربین دوگانه ای بود که با کیفیت بسیار بالای خود، ثبت بسیاری اتفاقات خاطره انگیز را امکانپذیر ساخت. سال ۲۰۱۴، زمانی بود که تایوانی ها بر عکس سال های گذشته موبایل های کمتری را به بازار عرضه کردند. این درحالی بود که تعداد محصولات سری Desire نیز کاهش یافت و مشمول طراحی نو و جدید نمی شدند.

اما جدا از این ها، در سال ۲۰۱۴ اچ تی سی یک موبایل دیگر با طراحی اندکی متفاوت تر عرضه کرد که Butterfly 2 نام داشت. به سادگی می توان گفت که طراحی Butterfly 2، جذابیت لازم را نداشت و در این راستا، M8 همچنان موبایلی پیشتاز به شمار می رفت. این بار به جای فلز از پلاستیک در این تلفن همراه استفاده شده بود. با برطرف کردن نقاط ضعف مدلهای پیشین، ویژگی های دیگر نظیر مقاومت در برابر آب و جذابیت افزایش یافت.

آنچه تاکنون گفته شد تاریخچه ای از اچ تی سی بود و مدل های مختلفی همچون دیزایر، ایکس وان و لجند بود. در ادامه به معرفی برخی مدلهای مختلف آن می پردازید:
گوشی موبایل اولترا یو با صفحه نمایش 5.7 اینچی با رزولوشن 1440x 2650 پیکسل دارای محافظ کورنینگ گوریلا گلس 5 برای نسخه‌ی 64 گیگابایت و محافظ سافایر مخصوص نسخه‌ 128 گیگابایتی است. سیستم عامل اندروید 7.0 است و پردازنده گرافیکی Adreno 530 دارد. این گوشی با حافظه داخلی 64 و 128 گیگابایت و رم 4 گیگابایت و میکرو اس دی با ظرفیت حداکثری 256 گیگابایت توانست ظرفیت ذخیره سازی مناسبی را برای کاربران خود فراهم کند. دوربین اصلی یو اولترا 12 مگاپیکسل است و امکانات آن برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, HDR خودکار و پاناروما است. باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3000 میلی آمپر ساعت امکان مکالمه طولانی مدت و فاصله شارژشدن بیشتر را فراهم می کند. حسگر های اثرانگشت (جلوی گوشی)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت و قطب‌نما از برتری های دیگر گوشی موبایل اولترا یو به حساب می آید.از سایر ویژگی های اولترا یو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  1. شارژ سریع باتری (Quick Charge 3.0)
  2. پخش‌کننده‌  MP4/H.264
  3. MP3/eAAC+/WAVویراستار عکس و فیلم
  4. نمایش‌دهنده‌ی اسناد

HTC One M9
One M9  پرچم‌دار شرکت اچ‌تی‌سی در سال 2015 است که در طی نمایشگاه MWC 2015  معرفی شد. طراحی پرچم‌دار سال 2015 شرکت اچ‌تی‌سی همانند نسل‌های گذشته‌ی خود عالی و بی‌نظیر است؛ اما به نظر می‌رسد که این فاکتور به تنهایی نمی‌تواند رضایت مطلق کاربران را در پی داشته باشد. طراحی One M9 بسیار شبیه به نسل گذشته‌ خود یعنی One M8 است و حاضر به باز طراحی و یا استفاده از نوآوری در طراحی M9 نشده است.

 
شرکت اچ‌تی‌سی پس از دو سال استفاده از تکنولوژی التراپیکسل در دوربین اصلی پرچم‌داران خود، به استفاده از تکنولوژی فراگیر مگاپیکسل در دوربین M9 رضایت داد. دوربین اصلی One M9، 20 مگاپیکسل کیفیت دارد. همچنین این دوربین از فلاش دوگانه بهره می‌برد که قابلیت دارد تا تصاویری به مراتب طبیعی‌تر ثبت کنند. کاربران می‌توانند عکس‌های روشن‌تری را با دوربین دوم این گوشی به ثبت برسانند. بر روی کاغذ اندازه، کیفیت و تراکم پیکسلی نمایشگر One M9 هیچ تفاوتی با نسل قبلی خود نکرده و تنها تفاوت بخش نمایشگر این دو گوشی به نسخه‌ی لایه‌ی محافظ صفحه نمایش آن‌ها بر می‌گردد. نمایشگر One M9 توسط لایه‌ی محافظ Gorilla Glass 4 پوشانده شده که محافظت خوبی از این نمایشگر 5 اینچی دارد. One M9جدیدترین چیپ ساخته‌ی شرکت کوالکام یعنی اسنپدراگون 810 در بطن خود قرار داد که بر روی آن دو پردازنده‌ چهار هسته‌ Cortex-A57 و Cortex-A53 و با سرعت‌های 2 و 1.5 گیگاهرتز قرار گرفته‌اند. همچنین اچ‌تی‌سی حافظه‌ داخلی این گوشی را نسبت به نسل قبل خود، یک گیگابایت افزایش داده تا به 3 گیگابایت برسد.

 
گوشی موبایل وان با صفحه نمایش 4.7 اینچی با رزولوشن 1080 × 1920 پیکسل دارای محافظ کورنینگ گوریلا گلس 2 و محافظ HTC Sense UI 5.0است. سیستم عامل اندروید 7.0 است و پردازنده گرافیکی Adreno 320 دارد. این گوشی با حافظه داخلی64 و 32 گیگابایت توانست ظرفیت ذخیره سازی مناسبی را برای کاربران خود فراهم کند. دوربین اصلی اچ تی سی وان 4 مگاپیکسل است و امکانات آن برچسب‌گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی و تشخیص چهره است. باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 2300 میلی آمپر ساعت امکان مکالمه با مدت زمان مناسب و فاصله شارژشدن قابل قبولی را فراهم می‌کند. از سایر ویژگی های اولترا یو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 گوشی اچ تی سی دیزایر پردازنده ARMv7 Snapdragon با مقدار 1GHz دارای دوربین ۵ مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک و فلاش است. در جلوی گوشی یک نمایشگر ۳.۷ اینچی AMOLED است که قابلیت پخش و ضبط فیلم اچ‌دی دارد.گوشی دیزایر با صفحه نمایش 3.7 اینچی، دوربین ۵ مگاپیکسل، فوکوس اتوماتیک و فلاش ال‌ای‌دی و حافظه 512 مگابایت و رم 576 مگابایتی در سال 2010 به عنوان گوشی محبوب میان هواداران خود شناخته شد.

HTC Dream با صفحه‌نمایش ۳.۲ اینچی و رزولوشن320x480 پیکسل، پردازنده ۵۲۸ مگاهرتز کوالکام، ۱۹۲ مگابایت رم، ۲۵۶ مگابایت حافظه‌ داخلی و قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه microSD، دارد. گوشی موبایل دریم به باتری ۱۱۵۰ میلی‌آمپرساعتی و دوربین ۳ مگاپیکسلی مجهز بود و سیستم عامل ۱.۶ اندروید روی آن اجرا می‌شد. این گوشی با جثه کوچک پلاستیکی، کیبورد کشویی، دکمه‌های فیزیکی، ترک‌بال و چانه‌ی خمیده‌ای که داشت، علی‌رغم این که بامزه بود، حتی با استانداردهای زمان خودش هم چندان زیبا به نظر نمی‌رسید. در حالی که شاید هنوز بتوانید به آیفون نسل اول به چشم یک گوشی مدرن نگاه کنید، گوشی HTC Dream امروز کاملا حس یک کالای عتیقه را منتقل می‌کند.آن چه در مقاله فوق نوشته شد نگاهی بود به تاریخچه گوشی موبایل اچ تی سی و افت و خیزهای صنعتی و اقتصادی این شرکت در جریان تولید گوشی های مختلف از سال های اولیه قرن 21 تا اواخر 2015. در مقالات دیگر به معرفی برندهای مختلف و سیستم های عامل و انواع گوشی پرچمدار، میان رده و پایین رده پرداخته می شود.
 
 

پیام ها و نظرات