هر کدام از چراغهای مودم چه معنایی دارند؟
>چقدر از چراغهای مودم اطلاعات دارید؟ همان چراغهای رنگی (بیشتر سبز رنگ) چشمک زن که روشن بودن همه آنها نشان از داشتن اینترنت است و چشمک زدن چراغ اصلی یعنی اینکه مشکلی در اینترنت شما وجود دارد. از دید کاربر عادی، همه آنها چراغ اینترنت هستند؛ اما از دید تخصصی و یک متخصص آی تی حرفهای، هر کدام نشان دهنده چیز خاصی هستند. این را در ادامه مقاله برای شما توضیح دادهایم؛ یعنی اینکه هر چراغ نشان دهنده چیست و چرا وجود دارند؟ شناخت هر چراغ به شما در هنگام مواجه با مشکل کمک خواهد کرد. اینکه حداقل بدانید که اگر یکی از آنها درست کار نمیکرد، اول از همه چه مواردی را باید بررسی کنید. در حقیقت هدف اصلی چراغهای مودم هم این است که شما بتوانید درست کار کردن یا نکردن مودم را تشخیص دهید.
مودمتان چه شکلی است؟
اولین قدم این است که در ابتدا ظاهر مودم خود را بررسی کنید. همچنین اینکه آیا مودم و روتر شما با هم یا دو دستگاه جداگانه هستند. البته برای بیشتر کاربران عادی، مودم و روتر با هم هستند؛ به ویژه آنهایی که از خود شرکت عرضه کننده خدمات، مودم خود را خریداری میکنند. فقط ممکن است که شناخت و پیدا کردن چراغ ها کمی در بعضی مدلها سختتر شود. در حقیقت چندین چراغ مختلف خواهید داشت. به هر حال اول از همه ساختار مودم خود را بررسی کنید.
اگر هم نمیدانید که مودم و روتر یکسان هستند، فقط کافی است تا به برچسب دستگاه نگاه کنید. در برچسب روی محصول اطلاعات اصلی نوشته شده است.
چراغهای مودم
چراغ Power یا برق
چراغ پاور اصلیترین است؛ خاموش بودن آن یعنی اینکه مودمتان کامل خاموش است. وقتی مودم هم خاموش باشد، شما دقیقاً چه چیزی را میخواهید بررسی کنید؟ چراغ پاور مودم در دو رنگ سبز و قرمز و همچنین حالت خاموش است.
چراغ سبز به معنای روشن بودن و اتصال مودم با استفاده از کابل به برق است. وقتی شما رنگ سبز را در چراغ پاور مشاهده نکنید، در حقیقت مودمتان خاموش است. اگر مودم خاموش باشد؛ اصلاً رنگی مشاهده نمیکنید. در اینجا هیچ اتصالی بین مودم و پریز برق وجود ندارد. این نکته مهم را بدانید که اولین چراغی که در مودم روشن میشود، لامپ پاور است.
رنگ قرمز اخطار را نشان میدهد. در حقیقت فعال بودن این رنگ به شما میگوید که مودمتان داغ شده است. حالا این داغی میتواند به دلیل اشکال سخت افزاری در داخل آن باشد یا محیط اطراف بسیار داغ شده است. همچنین اینکه شاید سیستم عامل داخلی خود مودم قدیمی شده و باید مشکلات و باگهای داخلی آن برطرف شود. این باگها با یک به روزرسانی کاملاً برطرف خواهند شد.
Downstream
Downstream وضعیت اتصال مودم شما را با شرکت خدمات دهنده اینترنتتان نشان میدهد. برای اینکه با این چراغ آشنا شوید، در ابتدا باید چگونگی عملکرد اتصالات مودم را بدانید؛ هر چند توضیح کامل آن از حوزه این مقاله خارج است. البته خیلی خلاصه میتوان به این صورت بیان کرد: مودمها دادهها را از طریق یک سری کانالهایی در فرکانسهای مختلف رادیویی، از اینترنت بارگیری میکنند. هرچه اتصال مودم به ISP قویتر باشد، دادههای بیشتری در زمان معینی بارگیری خواهند شد. همچنین اینترنت پرسرعتی هم تجربه خواهید کرد.
اما حالا حالتهای مختلف Downstream چگونه است؟
اگر نور Downstream کهربایی رنگ باشد، یعنی اینکه فقط یک کانال Downstream به آی اس پی در حال استفاده کرد. البته این نور زمانی قابل دیدن است که شما برای اولین بار مودم خود را روشن میکنید. بعد از اتصال نور آن به سبز تغییر پیدا خواهد کرد. نور سبز رنگ به معنای اتصال حداقل Downstream به شرکت خدمات دهنده اینترنت است و روتر به درستی کار میکند. اگر چراغ سبز چشمک بزند، یعنی اینکه مودم در حال اسکن Downstream برای اتصال ISP است. وقتی این چراغ خاموش باشد، یعنی اینکه هیچگونه بارگیری از ISP انجام نمیشود.
Upstream
مشابه با چراغ بالای، این چراغ ارتباط مودم با ISP را نشان میدهد. البته باید دقیقتر گفت که وضعیت اتصال و آپلود از ISP را برخلاف وضعیت بارگیری توصیف میکند. روشن بودن این چراغ برای آنهایی که میخواهند فایلهایی را در اینترنت بارگذاری کنند، اهمیت زیادی دارد. همچنین مانند چراغ بالا، هرچه Upstream قویتر باشد، شما بهتر و با سرعت بیشتری میتوانید فایلهای مختلفی را بارگذاری کنید.
نور کهربایی نشان میدهد که یک اتصال فعال به ISP وجود دارد. وقتی ارتباط به طور کامل برقرار شود، نور آن به سبز تغییر کرده و ثابت خواهد شد. سبز چشمک زن به معنای پیمودن مراحل Upstream برای اتصال به اینترنت است. اگر این چراغ خاموش باشد، یعنی هیچگونه بارگذاری با ISP وجود نخواهد داشت.
اینترنت
چراغ اینترنت نشاندهنده اتصال بودن مودم شما به اینترنت است. سبز به معنای اتصال کامل است. اگر این چراغ چشمک بزند، یعنی در حال وصل شدن بوده تا ثابت شود. چراغ ثابت به معنای درست بودن تمامی اتصالات است. وقتی خاموش باشد، یعنی اینکه هیچ اتصالی با ISP وجود ندارد. در چنین حالتی در ابتدا کابلهای خود را بررسی کنید. اگر مشکلی در کابلها و چگونگی اتصال آنها وجود نداشت، بهتر است که با شرکت خدمات دهنده اینترنت خود تماس بگیرید. احتمال اینکه ارتباط با ISP قطع شده یا مشکلی در سرور آنجا به صورت موقت به وجود آمده باشد، زیاد است.
اترنت
چراغ اترنت اتصال مودم با روتر را مشخص میکند؛ البته در صورت جدا بودن این دو دستگاه. چراغ سبز نشاندهنده اتصال کامل بین مودم و روتر با سرعت 1000 مگابایت بر ثانیه است. برای اینکه این اتصال به خوبی و با سرعت بالا انجام شود، بهتر است که از کابل Cat5e استفاده شود. رنگ کهربایی اتصال 100/10 مگابایت بر ثانیه را نشان میدهد. اگر از کابل غیر از Cat5e استفاده شود، این رنگ بیشتر نشان داده خواهد شد. در حقیقت استفاده از کابل غیر از Cat5e باعث میشود تا اتصال با سرعت کندتری برقرار شود. اگر چراغ ها چشمک بزنند، به معنای این است که دادهها به روتر ارسال و از آن بازدوباره به جای دیگری ارسال میشود. این چراغ زمانی چشمک میزند که شما وارد یک صفحه جدید اینترنت میشوید. مورد بودن خاموش بودن این است که میتواند نشانه مشکلی در روتر باشد و باید بررسی شود.
هر کدام از چراغهای مودم نشاندهنده کیفیت اتصال به اینترنت یا دقیقتر بگوییم به ISP است. اگر رنگ سبز را مشاهده نکردهاید، اول از همه متصل بودن کابلها به مودم مطمئن شوید. در صورتی که همه آنها وصل بودند، با شرکت تماس بگیرید تا مشکل فنی را بررسی و برطرف کنند.
مطالب مرتبط:
تفاوت بین مودم و روتر و اکسس پوینت چیست؟
مودم چیست؟