سلام دوست من وقت بخیر

با انواع جنس چمدان‌ها آشنا شوید

با انواع جنس چمدان‌ها آشنا شوید

>

چند مورد از جنس چمدان را می توانید نام ببرید؟ پلی استر، آلومینیوم، نایلون بالستیک، پلی کربنات، چرم و پلی پروپیلن تنها نمونه‌هایی هستند که در ساختار بدنه چمدان‌ها و ساک‌های سفری استفاده می‌شوند. اینکه کدام جنس بهتر یا بدتر است، نمی‌توان اظهارنظر دقیقی کرد. عده‌ای معتقد هستند که چرم بهترین و نایلون بدترین است؛ اما چرم بی‌کیفیت و حتی پلاستیک مقاوم و خیلی بهتر از چرم هم داریم. برای همین بهتر است که ملاک انتخاب خود فقط جنس نباشد؛ بلکه عوامل دیگر مانند راحتی در تمیز کردن، مقاومت آن بسته به شرایط زندگی شما، حجم و غیره را هم در نظر بگیرید. حالا ما در این مقاله قصد داریم تا در خصوص انواع جنس به کار رفته در ساختار چمدان‌ها بیشتر توضیح دهیم.
 

چمدان نرم یا سخت


در ابتدا چمدان‌هایی با ساختار سخت خیلی گران‌تر بودند؛ اما امروزه با توجه پیشرفت طرح‌ها و نوآوری‌های به وجود آمده، هزینه ساخت و فروش نمونه‌های سخت کمتر شده است. کیفیت و مقاومت بالا و لایه محافظ قوی هنوز از مهم‌ترین ویژگی‌های چمدان‌های سخت است. چمدان‌های نرم هم که انعطاف‌پذیری بیشتری دارند؛ اما باید گفت که در مدل‌های امروزی تعیین اینکه کدام یک کیفیت بهتری دارند، به راحتی گذشته نیست.
 

انواع جنس چمدان نرم


محبوب‌ترین پارچه برای استفاده در ساختار چمدان نرم شامل نایلون بالستیک، کوردورا و پلی استر است. پارچه‌های نایلونی، بالستیک و کوردورا، بیشتر از همه در ساخت بدنه چمدان‌های نرم استفاده شده است. پارچه پلی استر هم استفاده می‌شود که از نظر قیمت بسیار ارزان‌تر است.

نایلون بالستیک در حقیقت پارچه نایلونی مصنوعی ضخیم است. این نوع بسیار بادوام بوده و به راحتی تمیز می‌شود. مزیت مهم این جنس، مقاومت بالای آن در برابر سایش و پارگی است. ازاین‌رو در برابر هرگونه ضربه خوبی می‌تواند از خود مقاومت خوبی نشان دهد. عیب این کار، رنگ آمیزی سخت این نوع پارچه است. ازاین‌رو محدودیت انتخاب رنگ برای خریدار وجود خواهد داشت. این نوع مدل بیشتر در رنگ‌های مشکی و تیره وجود دارد.

نایلون کوردورا بیشتر به دلیل دوام و مقاومت بالا در برابر سایش، پارگی و خراش معروف است. این نوع نسبت به نایلون پلاستیک سنگین‌تر است و از طرفی به راحتی هم قابل رنگ شدن است. ازاین‌رو تنوع بیشتری به خریدار برای انتخاب رنگ می‌دهد. البته از نظر مقاومت به نایلون بالستیک نمی‌رسد.

پلی استر ارزان‌ترین پارچه مورد استفاده در ساخت بدنه چمدان است. بیشتر چمدان‌هایی با قیمت ارزان در بازار مشاهده می‌کنید، از جنس پلی استر هستند. برخی فکر می‌کنند که پلی استرها کیفیت نامناسبی هستند؛ اما باید گفت که در همه برندها چنین چیزی صادق نیست. چمدان‌هایی با جنس پلی استرها هم داریم که کیفیت بسیار بیشتری از جنس‌های دیگر هم دارند. البته از نظر ضخامت نسبت به بقیه کمتر هستند و این می‌تواند برای آن‌هایی که در محیط‌های شلوغ باید چمدان خود را حمل کنند، عیب به حساب بیاید.
 

انواع جنس چمدان سخت


تمام چمدان‌هایی با جنس سخت دارای دوام بسیار بالایی هستند و ازاین‌رو در برابر ضربه محافظت قوی دارند. محبوب‌ترین جنس‌های به کار رفته در ساخت بدنه چمدان‌ها شامل پلی کربنات، آلومینیوم، ABS و پلی پروپلین است. از نظر رتبه‌بندی، آلومینیوم در بالاترین و ABS در پایین‌ترین سطح قرار دارد.

جنس آلومینیوم یکی از انتخاب‌های کلاسیک است که هنوز طرفداران خاص خود را دارد. فقط شاید عیب آن‌ها قیمت بیشتر نسبت به بقیه است؛ اما مقاومتشان هم بیشتر است.

پلی کربنات از پلیمرهای ترموپلاستیک ساخته و قالب بندی شده است. از نظر وزن نسبت به آلومینیوم سبک‌تر است؛ اما مقاومتش تقریباً همانند آلومینیوم است. این جنس در برابر ضربه و خش مقاومت بسیار بالایی دارد که این یکی از مهم‌ترین مزیت‌های پلی کربنات است.

پروپلین یکی از انواع جنس پلی ترموپلاستیک و از سبک‌ترین حالت این نوع ماده به حساب می‌آید. ازاین‌رو برای آن‌هایی که به دنبال یک چمدان بسیار سبک و مقاوم هستند، گزینه ایده آلی برای خرید خواهد بود.

در آخر جنس ABS است که در رایج‌ترین جنس ترموپلاستیک قرار می‌گیرد. این مدل با اینکه نسبت به جنس‌های بالایی سبک‌تر است؛ اما مقاومت آن‌ها را ندارد. برای آن‌هایی که خیلی استفاده آنچنانی از چمدان ندارند؛ اما مقاومت نسبی می‌خواهند داشته باشد، گزینه مناسبی برای خرید خواهد بود.


مطالب مرتبط:

نکات مهم قبل از خرید چمدان که باید بدانید

 

پیام ها و نظرات