سلام دوست من وقت بخیر

با انواع UPS آشنا شوید

با انواع UPS آشنا شوید

>

یو پی اس در حال حاضر یکی از کاربردترین وسایلی است که از آن در فروشگاه‌ها، شرکت‌ها و اداره‌ها استفاده می‌شود. دستگاهی که با توجه به بحران قطع برق در تابستان در چند سال گذشته، افزایش فروش زیادی داشته است. یو پی اس به عبارتی یک وسیله برق اضطراری است که در زمان کاهش ولتاژ برق یا قطع آن، انرژی باتری را تأمین می‌کند تا حداقل دستگاه‌های ضروری از کار نیفتند. در واقع یو پی اس را یک منبع برق بدون وقفه برای مواقع بحرانی و ضروری می‌دانند.

شناخت UPS یک طرف، تهیه مدل مناسب طرف دیگر قضیه است. یو پی اس ها هم مانند بقیه دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام بسته به شرایط فضا باید مورد استفاده قرار بگیرند. پس قدم اول این است که قبل از اقدام به خرید، با انواع UPS آشنا شوید تا بتوانید بهترین مدل را متناسب با شرایط فضای خود انتخاب کنید.
 

معرفی انواع یو پی اس


منبع تغذیه اضطراری به سه نوع اصلی تقسیم می‌شوند که هر کدام دارای ویژگی‌های سخت افزاری و کارکردی مخصوص به خود هستند که در سازمان‌ها و شرکت‌های مختلفی استفاده می‌شوند. نوع استندبای که واحد آفلاین به حساب می‌آید و می‌تواند خرابی یا مشکلی را در برق تشخیص دهد و بعد به صورت خودکار، برق ذخیره شده را مصرف کند. دو دسته دیگر لاین اینتراکتیو و آنلاین هستند که نوع آنلاین آن از بقیه گران‌تر و با کاربری اختصاصی‌تری است. البته هدف هر سه یکسان است؛ تأمین انرژی برق در زمان نبود آن. فقط در مدل و ساختار و همچنین کاربردشان تفاوت‌هایی دارند
 

یو پی اس استندبای


UPS استندبای یا دارای حالت آماده به کار که می‌تواند انرژی باتری را در زمان قطعی برق کوتاه مدت تأمین کند. سخت افزار استفاده شده در این مدل خیلی ساده و معمولی است و از طریق اتصال مستقیم AC، برق مورد نیاز را تأمین می‌کند. در این مدل، واحد استندبای و اینورتر آن تا زمانی که منبع تغذیه به سطح مورد نیاز نرسد، در حالت تعلیق خواهد ماند. همچنین ساختار این مدل به صورتی است که می‌تواند داده و تجهیزات حساس را از نوسانات و افت و خیر محافظت کند. با توجه به ساختار ساده، از این مدل برای محافظت از رایانه‌ها، مودم، تجهیزات VoIP و سایر سخت افزارهای ساده استفاده می‌شود.

از ویژگی‌های یو پس اس استندبای

کمتر هزینه‌ترین دستگاه تأمین برق انرژی است.

این مدل، آفلاین نامیده می‌شود. برای همین بیشتر در محیط‌های خانگی و حرفه‌ای استفاده می‌شود.

ممکن است که شما کلمه یو پی اس پشتیبان هم بشنوید که به همین نوع اشاره دارد. این مدل فقط می‌تواند در مدت محدودی برق مورد نیاز را تأمین می‌کند. برای همین، در مکان‌هایی که برق به طور مکرر قطع می‌شود، خرید و استفاده از این مدل توصیه نمی‌شود.

مشخصه دیگر زمان تعویض به دریافت انرژی پشتیبان گرفته شده آنی نیست؛ اما با توجه به ساختاری که دارد، از دستگاه‌های اصلی محافظت کرده و مانع از آسیب به آن‌ها خواهد شد.
 

یو پی اس آنلاین


UPS نوع دیگری از منبع تغذیه است که فناوری تبدیل دوگانه یا دلتا استفاده می‌کند. برعکس مدل قبلی، این مدل انرژی خود را به صورت مستقیم از AC دریافت نمی‌کند. در عوض برق مستقیم به یک یکسو کننده رفته و در آنجا به DC تبدیل می‌شود. سپس وارد باتری و اینورتر می‌شود. بعد به حالت AC وارونه شده و انرژی به دستگاه‌ها وارد می‌شود. باید گفت که با یو پی اس آنلاین باعث می‌شود تا نیروی تأمین با قدرت مناسب به دستگاه وارد شده و از این رو دیگر نگرانی بابت نوسانات داخلی هم وجود نخواهد داشت. در حقیقت با تبدیل دلتا، قدرت به اندازم مناسب به تجهیزات ارسال می‌شود. چنین مسئله‌ای باعث مصرف انرژی خواهد شد.

این سیستم بیشتر در تجهیزات شبکه به کار می‌رود. در صورتی که در چنین مراکزی برق به مدت محدودی قطع شود، شاهد خسارت جبران ناپذیری خواهیم بود. برای همین استفاده از یک سیستم تأمین انرژی آنلاین توصیه می‌شود تا علاوه بر تأمین انرژی سریع، مانع از اشکالات فنی شود. همچنین برای دیگر تجهیزات حساس سازمان‌ها مانند سرورها و مراکز داده باید از UPS آنلاین استفاده کرد. با اینکه قیمت بیشتری نسبت به قبلی دارند؛ اما باید گفت که با توجه به ساختارشان، امنیت و تأمین انرژی سریع را تضمین می‌کنند.
 

یو پی اس Line-Interactive


به این مدل یو پی اس خط تعاملی هم می‌گویند که می‌تواند منبع برق را به صورت خودکار تضمین کند. همچنین این می‌تواند به خوبی به شرایط ولتاژ بالا و پایین کاملاً پاسخ مناسب دهد و از این رو بدون تخلیه باتری از دستگاه پشتیبانی می‌کند. بعد از قطع برق، یو پی اس باتری را به جریان AC تبدیل می‌کند.

این نوع یو پی اس بیشتر برای واحدهای آی تی شرکت‌ها استفاده می‌شود. همچنین تجهیزات مربوط به محافظت از سیستم‌های روشنایی و خاموشی هم از این نوع یو پی اس استفاده می‌کنند. این مدل نسبت به دو مدل قبل گران‌تر است؛ اما می‌تواند علاوه بر تأمین انرژی در زمان کوتاه مدت، در صورت خاموشی طولانی مدت، باتری با کیفیت بالاتری عملیات خود را انجام دهد. بعضی از این مدل‌های یو پی اس لاین اینتراکتیو، می‌توانند ویژگی فیلترینگ را هم به خوبی انجام دهند.

نتیجه‌گیری

یو پی اس دارای سه نوع آفلاین، آنلاین و اینتراکتیو هستند. هر کدام دارای ویژگی‌های سخت افزاری و کاربرد مخصوص به خود هستند. مدل آفلاین به توجه به ساختار ساده و قیمت مناسبش، بیشتر از همه استفاده می‌شود. مدل‌های دیگر کاربرد تخصصی‌تری داشته و در شرکت‌ها یا سازمان‌های خاصی استفاده می‌شود. به هر حال لازم است که قبل از خرید، هدف و نوع خاموشی منطقه خود را مشخص کنید؛ به ویژه در شرایط فعلی که برق‌ها مکرر قطع می‌شوند، داشتن یک یو پی اس، بیشتر از هر چیز دیگری برای سازمان‌ها و همچنین واحدهای حساس و پایگاه داده‌ها اهمیت زیادی پیدا کرده است.

مطالب مرتبط:

UPS چیست؟
مزیت‌های UPS چیست؟
راهنمای خرید پاور کامپیوتر
آیا برای همه کامپیوترها به UPS نیاز داریم؟





 

پیام ها و نظرات