
با چگونگی استفاده از قابلیت های تلویزیون هوشمند بیشتر آشنا شوید
>امروزه لوازم دیجیتالی رشد چشمگیری داشتند و باعث تغییراتی در روند زندگی ما شدهاند. تلویزیونهای هوشمند هم شامل این پیشرفتها بودند و هر روزه مدلهای متنوعی وارد بازار شده است در این مقاله قصد داریم شما را با ویژگیهای تلویزیون های هوشمند آشنا کنیم.
چگونه میتوان تلویزیون هوشمند را به اینترنت متصل کرد
تمامی تلویزیونهای هوشمند دارای پورت اترنت و Wi-Fi داخلی هستند و شما باید در هنگام راهاندازی تلویزیون، آن را به شبکه بیسیم خانگی متصل کنید. بیشتر smart tv از وای فای802.11 ac پشتیبانی میکنند، در حالی که مدلهای قدیمیتر از استاندارد 802.11 n استفاده میکردند. به طور کلی پیشنهاد میشود که تلویزیون هوشمند را با اتصال سیمی به مودم خود متصل کنید؛ برای اینکه سرعت این اتصال بالاتر بوده و پایداری بیشتری دارد.
در صورتی که سیگنال وای فای دریافتی توسط تلویزیون هوشمند شما چندان قوی نیست، میتوان چندین راه حل برای این مشکل ارائه کرد. اگر مودم شما قدیمی است (معمولا مدلهای ساخت ۲۰۱۵ به قبل)، استفاده از یک مودم جدید که از ۸۰۲٫۱۱ac پشتیبانی کند میتواند مشکل را حل کند. البته مودمهایی وجود دارند (مثل Netgear Orbi و Linksys Velop) که سیگنال وای فای را تا مسافتهای بیشتری ارسال میکنند و میتوانند برای منازل بزرگ به کار گرفته شوند. همچنین وای فای ۶ (استاندارد ۸۰۲٫۱۱ax ) که در آینده نزدیک عرضه خواهد شد میتواند مشکل سیگنال دریافتی ضعیف تلویزیونهای هوشمند را به طور کلی برطرف خواهد کرد.
نصب اپلیکیشن روی تلویزیون اسمارت
وقتی به صفحه اصلی SMART TV ها میروید، لینک اصلی به فروشگاه نرم افزار را میبینید. این نرم افزار در بیشتر تلویزیونهای هوشمند به طور رایگان قرار گرفته است. شما میتوانید با مراجعه به این فروشگاه برنامههایی که دوست دارید را بر روی تلویزیونتان نصب کنید. لازم به ذکر است که در برخی از تلویزیونهای هوشمند برنامههایی از پیش نصب شده وجود دارند که میتوانید از آنها نیز استفاده کنید. با توجه به انحصاری بودن سیستم عامل و برنامههای موجود در هر تلویزیون، نمیتوان این برنامههای نصب شده را به تلویزیونی با برند متفاوت منتقل کرد. برنامه نصب و اجرا نخواهد شد.
امکانات و قابلیت های تلویزیون های هوشمند
قبل از خرید تلویزیون هوشمند باید بدانیم که امکانات تلویزیون هوشمند چیست. البته سیستم عامل استانداردی برای تلویزیونهای هوشمند وجود ندارد و تقریبا همه سازندگان smart TV از نرم افزارهای مختلف با محیط گرافیکی متفاوت استفاده میکنند.
بیشتر تلویزیونهای هوشمند از سرویسهایی مثل نتفلیکس و آمازون پشتیبانی میکنند، در حالی که برخی از این دستگاهها فقط تعداد کمی از برنامههایی را که به ندرت تغییر میکنند، ارائه میدهند و برخی مدلهای دیگر، سرویسهایی مثل فیسبوک و Stitcher را هم در اختیار شما قرار می دهند. هرچه تکنولوژی تلویزیونهای هوشمند بیشتر پیشرفت میکند، اپهای بیشتر با قابلیتهای جدیدتری برای آنها ارائه میشود؛ برای مثال با اپ PlutoTV شما میتوانید از اخبار روز دنیا مطلع شده و بسیاری از فیلمها و برنامههای تلویزیونی را رایگان تماشا کنید. در واقع تلویزیونهای ارزانتر فقط چندین اپلیکیشن خاص را به شما ارائه میدهند و گرانقیمتترها سرویسهای بیشتری را در خود میگنجانند.
در بیشتر مدل های تلویزیون هوشمند، سیستم عامل اندروید نصب است. این نکته به شما کمک میکند که اپلیکیشن های دلخواه خود را روی تلویزیون نصب کنید. البته سیستم عامل در بیشتر تلویزیون های هوشمند ورژنی پایین تر از موبایل های هوشمند دارد. بنابراین ممکن است اپلیکیشن های ورژن های بالاتر قابل نصب روی تلویزیون نباشند.
امکان مرور کردن سایت ها، از طریق مرورگرهای تلویزیون امکان پذیر است، در نتیجه بدون نیاز به استفاده از موبایل یا کامپیوتر می توانید در اینترنت سایت های مورد نظرتان را پویش کنید.
امکان نصب لوازم جانبی مثل موس و کیبورد هم به تلویزیون های هوشمند، وجود دارد. به راحتی می توانید ابزارهای جانبی را که به لپ تاپ خود وصل می کنید به تلویزیون خودتان هم وصل کنید و راحتتر از اپلیکیشن های نصب شده روی دستگاه استفاده کنید.
البته باید در نظر داشته باشید که بسیاری از این سرویسها و اپها برای مردم ایران بلااستفاده هستند. ترتیب قرارگیری اپها هم در تلویزیونهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. در برخی smart TVها آیکون اپها به صورت پشت سر هم در یک صف نمایش داده میشوند و در برخی دیگر، آیکون اپها به صورت تمام صفحه نمایش داده میشود.
در حالی که LG و سامسونگ هنوز به سیستم عاملهای اختصاصی خود متکی هستند، اما نشانههایی وجود دارد که میگوید ممکن است همهی تولیدکنندگان ممکن است از یک سیستم عامل بزرگ و اصلی استفاده کنند مانند Android استفاده کنند.
از سوی دیگر ،Android TV از Sharp، Sony و Westinghouse پشتیبانی میکند. این پلتفرم دارای چندین اپ مختلف بوده که مهمتر از همه پشتیبانی از گوگل است، که برنامههای بیشتری را در طول زمان ارائه میدهد. آمازون همچنین فروش تلویزیونهای Fire Edition خود را با سیستم عامل هوشمند Alexa-fied که در توشیبا و تلویزیونهایInsignia. دیده میشود، با مشارکت Best Buy آغاز کرده است.
همچنین برخی از سازندگان مثل Hisense، LG، TCL و سونی، پشتیبانی از دستیارهای صوتی معروفی مثل Google Home و Amazon Alexa را آغاز کردهاند. این دستیارهای صوتی به تلویزیونهای هوشمند جدید امکان فهم فرامین صوتی بیشتری را میدهند. پیشنهاد میکنیم که در هنگام خرید یک تلویزیون هوشمند، زمان بیشتری را برای مطالعه در مورد مدلهای مختلف صرف کنید تا به تمامی ویژگیهایی که از یک Smart TV انتظار دارید برسید.
برنامههای رایگان پرطرفدار مانند BBC، iPlayer,ITV Hub و تمام نرمافزارهای Netflix روی همهی تلویزیونهای هوشمند قابل دسترس هستند. سایر برنامههای دیگر بسته به نوع تلویزیون متفاوت هستند، بنابراین اگر شما به دنبال برنامهی خاصی مانند Amazon Prime Video ،Now TV,Facebook و یا YouTubeهستید، از بابت اینکه تلویزیونی که خریداری میکنید قابلیت نصب این برنامهها را دارد، اطمینان حاصل کنید. تلویزیونهای هوشمند این قابلیت را دارند که برنامههای نصب شده روی آنها را تغییر دهید، برنامهای را حذف و یا برنامهای جدید نصب کنید.
به غیر از اپها، تلویزیونهای هوشمند چه مزیتهای دیگری دارند؟
همان طور که گفتیم، یکی دیگر از مزایای این تلویزیونها، وجود دستیار صوتی در آنها است. با دستیار صوتی میتوان در live TV، آن چیزی که میخواهید را پیدا کنید، فرامین مختلفی برای تلویزیونها صادر کرده و یا حتی وضعیت آب و هوا را چک کنید. البته برای این کار باید از مهارت خوبی در زبان انگلیسی برخوردار باشید.
همچنین وجود پردازنده در این تلویزیونها باعث میشود تا سازندگان بتوانند بازیهای مختلفی را برای آن طراحی کنند. البته بازیهای موجود برای تلویزیونهای هوشمند خیلی هم پیچیده و اعتیادآور نیستند و نمیتوان آنها را با بازیهای پلی استیشن و ایکس باکس مقایسه کرد.
آیا امکان اتصال تلویزیون هوشمند به گوشی موبایل وجود دارد؟
روی تمامی تلویزیونهای هوشمند، قابلیت اتصال از راه دور وجود دارد که شما را قادر میسازد که دستگاه خود را به موبایل، تبلت و یا سیستم سینمای خانگی وایرلس متصل کنید. تمامی تلویزیونهایی که دارای سیستم کنترل از راه دور هستند؛ اغلب دارای برنامهای هستند که میتوانید موبایل و تبلت خود را به آن وصل کرده و از آنها بهعنوان کنترل از راه دور استفاده کنید.
در بسیاری از smart tv ها شما میتوانید عکسها و ویدیوهای موجود روی تلفن هوشمند خود (که به تلویزیون متصل کردهاید) را روی تلویزیون نمایش دهید. همچنین در تلویزیونهای هوشمند جدیدتر، گرایش خاصی روی بهبود کیفیت صدا دیده میشود.
مثلا LG و Sony در این زمینه پیشرفتهای زیادی داشته و صدای Dolby Atmos را در برخی تلویزیونهای جدید خود ارائه می دهند.
Miracast و Apple TV چیست؟
هردو سرویسی برای نمایش صفحه نمایش تلفن هوشمند و یا تبلت شما روی تلویزیون هوشمندتان هستند. Miracast برای دستگاههایی که سیستم عامل اندروید دارند و Apple TV برای دستگاههایی با سیستم عامل Ios مانند آیفون و آیپد طراحی شده است.
این دو برنامه روی بیشتر تلویزیونهای هوشمند نصب است و بهترین گرینه برای اشتراکگذاری تصاویر، ویدئوها و سخنرانیها است.
رابط هوشمند تلویزیون چیست؟
با وجود یک دستگاه smart TV box، شما قادر هستید تلویزیون معمولی خود را به دستگاهی هوشمند تبدیل کنید. فرقی ندارد که موبایل و یا تبلت شما اندروید است یا Ios، برای هر دو سیستم عامل دستگاه مبدل موجود است، میتوانید از google tv یا apple tv استفاده کنید. اگر به موارد گفته شده دسترسی ندارید میتوانید با استفاده از دستگاههای hd player که امکانات مختلفی از smart tv ها را ارائه میدهند بهره ببرید. شما میتوانید تلویزیون خود را به صورت کابلی و یا بیسیم به این دستگاه متصل کنید و تلویزیون معمولی خود را هوشمند کنید.
امیدواریم با این مقاله توانسته باشیم شما را با تلویزیون های هوشمند آشنا کرده باشیم.