سلام دوست من وقت بخیر

همه چیز در خصوص روند تکامل iOS

همه چیز در خصوص روند تکامل iOS

>


شرکت اپل در سال 2007 از سیستم‌عامل اختصاصی خود رونمایی کرد. اپل نام این سیستم‌عامل را iphone operating system گذاشت که به اختصار iOS نامیده می‌شود. در ابتدا شرکت اپل سیستم‌عامل iphone OS 1 را برای دستگاه موبایل هوشمند خود «آیفون» و موزیک پلیر دیجیتال خود «آیپاد تاچ» طراحی کرد؛ اما حالا با گذشت بیش از 10 سال این سیستم‌عامل برای بیشتر دستگاه‌های هوشمند این شرکت مثل iphone, ipad, ipod Touch و Apple TV توسعه داده می‌شود.

یکی از اصل‌های اپل برای طراحی سیستم‌عامل ای او اس این بود که کاربر نباید به فایل‌های سیستمی دسترسی داشته باشد. شاید از نظر بعضی کاربران این یک محدودیت باشد؛ اما به هرحال همچنان iOS یکی از پرطرفدارترین سیستم‌عامل‌ها برای دستگاه‌های دیجیتال است. زمانی که اپل در 29 ژانویه سال 2007 سیستم‌عامل خود را عرضه کرد، سیستم‌عامل‌های قدرتمند دیگری مثل سیمبین، بلک بری و ویندوز فون در بازار وجود داشتند که از محبوبیت بالایی هم برخوردار بودند. اپل در اولین نسخه از سیستم‌عامل خود "iOS1" سعی کرد فقط به برطرف کردن و بهبود معایب این سیستم‌عامل‌ها بپردازد که باعث شد از خود هیچ نوآوری و خلاقیتی نداشته باشد. این موضوع باعث شد که اپل در اولین نسخه از سیستم‌عامل خود به موفقیت چشمگیری دست پیدا نکند. در سال 2008 هم با ظهور اندروید رقابت بین سیستم‌عامل‌ها سخت‌تر شد و زمینه برای iOS تنگ‌تر از قبل شد.

اما ویژگی بارز شرکت اپل که توانست باعث موفقیت و دیده شدن هرچه بیشتر iOS بشود، این بود که آن‌ها در این شرایط سخت و در بین سیستم‌عامل‌های متعدد به کاربران خود اهمیت می‌دادند. آن‌ها با به‌روز کردن مکرر سیستم‌عامل خود حس برتر بودن را به کاربران خود منتقل می‌کردند؛ نکته‌ای که هیچ‌یک از شرکت‌های سازنده سیستم‌عامل در آن زمان توجه نداشتند. اپل با این کار توانست کاربران زیادی بدست بیاورد و این یکی از دلایل موفقیت آن‌ها بود.

در این میان نباید از اجرای جذاب استیو جابز برای اولین آیفون او اس 1 غافل شد که تشویق همگان را دربر داشت. از آن زمان بیش از 10 سال می‌گذرد و در این مدت اپل محصولات متعددی از جمله آیفون، آیپد، آیپاد تاچ، اپل تی وی و ساعت هوشمند “iWatch” را به بازار عرضه کرده که از iOS استفاده می‌کنند. در کنار آن هرروز سیستم‌عامل خود را توسعه داده و توانسته به یکی از غول‌های صنعت دیجیتال تبدیل شود؛ اما چگونه از سیستم‌عاملی که حتی از برنامه نرم‌افزاری ساده‌ای مثل کات و پیست پشتیبانی نمی‌کرد و امکان نصب و پشتیبانی از نرم‌افزارهای شخص سوم را نداشت، اکنون به یک ابرقدرت تبدیل شده است؟!

اندیشه‌ها و طرز رویکرد استیو جابز در این موفقیت‌ها نقش بسزایی داشت. جابز در مراسم معارفه اولین گوشی اپل دلیل رکود در بازار موبایل را 2 موضوع می‌دانست: از یک طرف تلفن‌های پیشرفته با کاربری بسیار پیچیده و از طرف دیگر تلفن‌هایی با کاربری آسان و راحت با ویژگی‌های محدود. در این میان اپل توانست با عرضه اولین گوشی خود توازن را به بازار موبایل برگرداند. در واقع به دنبال عرضه محصولی باشد که کاربری آسان و راحتی داشته و در کنار تمام محدودیت جذاب هم باشد.

نسخه‌های iOS:


iOS 1:

 زمانی که اولین گوشی اپل متولد شد، دارای سیستم‌عامل بسیار محدودی نسبت به رقبا بود. ویندوز فون، سیمبین، پالم و بلک بری ویژگی‌های متعدد و گسترده‌ای نسبت به آیفون ارائه می‌دادند؛ برای مثال آیفون از شبکه ارتباطی‌تری جی “3G” و نرم‌افزارهای شخص سوم پشتیبانی نمی‌کرد و حتی امکان کپی پیست، ارسال و دریافت ایمیل با سیستم مایکروسافت و شخصی‌سازی صفحه خانگی وجود نداشت. این امکانات همگی در سایر سیستم‌عامل‌های موجود در آن زمان قابل پشتیبانی بود؛ اما آیفون به دلیل راحتی که به ارمغان آورده بود، توجهات را به سمت خود جلب کرد.

اصلی‌ترین نقص iOS پشتیبانی نکردن از اپلیکیشن های ثانویه بود. همچنین بستر مناسب برای توسعه این اپلیکیشن ها موجود نبود و این نقص کاربران را آزار می‌داد. علاوه بر این نقص مالتی تسک نبودن هم مشکل دیگر این سیستم‌عامل بود. در واقع تنها پردازشی که به صورت مالتی تسکینگ انجام می‌شود، پخش موسیقی در پیش‌زمینه بوده و کمبود این چندوظیفگی بودن کاملاً مشهود بود.

iOS1 هیچ خلاقیت و نوآوری نداشت و فقط به برطرف کردن معایب سایر سیستم‌عامل‌ها پرداخته بود و سعی در بهبود هرچه بیشتر عملکرد آن‌ها داشت. البته باید گفت که یک تغییر اساسی در کارکرد سیستم‌عامل‌ها به وجود آورد و آن هم مخفی کردن فایل‌های سیستمی از دید و دسترس کاربران بود. البته محدودیت‌هایی هم به وجود آورد که باعث تسهیل در کارکرد توسط کاربران می‌شد.
 
چند ویژگی مهم iOS1:

در آن زمان اکثر تلفن‌های هوشمند یا اصلاً صفحه لمسی نداشتند یا از صفحه‌نمایش لمسی مقاومتی با قلم کار می‌کردند. اپل در سیستم‌عامل iOS1 امکان استفاده از صفحه‌نمایش لمسی خازنی را فراهم کرد که یک سیستم فوق‌العاده قوی‌تر و ساده‌تر برای کاربران بود.

یکی دیگر از ویژگی‌های این سیستم‌عامل بزرگنمایی دوانگشتی و بهبود اسکرول کردن صفحه بود. اپل قصد داشت با طراحی این سیستم‌عامل تا حد زیادی کاربری ساده و راحت را به ارمغان بیاورد.

استفاده از جسچرها (Gesture ) در محیط مرورگر موبایل که به قول استیو جابز چند سالی از رقبای خود جلوتر بود. جسچرها درواقع عمل‌هایی است که با کشیدن انگشت در جهت‌های مختلف روی صفحه‌نمایش یا تک ضربه، دو ضربه یا نگه داشتن انگشت روی صفخه نمایش انجام می‌شود. اپل توانست با ارائه ویژگی‌هایی مثل جسچرها و زوم دوانگشتی و اسکرول فوق‌العاده در محیط مرورگر موبایل خود سافاری (Safari) همه را هیجان‌زده کند و کیفیت وب گردی با گوشی هوشمند را ارتقا دهد. یکی دیگر از ویژگی‌های آی او اس استفاده از امکانات آیپاد و آیتیونز در آیفون بود. آی او اس با این کار توانست مجموعه‌ای کامل از اپلیکیشن ها و فیلم و موسیقی و کتاب را در خود جای دهد.

از دیگر ویژگی‌های مهم iOS می‌توان به هماهنگی فراتر از تصور سرویس گوگل مپ با این سیستم‌عامل اشاره کرد. این هماهنگی تا حدی وجود داشت که در آن زمان گوگل مپ در iOS دقیق‌ترین موقعیت مکانی بین تمام سیستم‌عامل‌ها را نشان می‌داد. تغییر بعدی که اپل در سیستم‌عامل خود به وجود آورد اضافه کردن کیبورد لمسی بود. تا قبل از iOS1 سایر سیستم‌عامل‌ها امکان نوشتن با قلم را فراهم کرده بودند؛ اما کیبورد لمسی آی او اس کارکرد آسان، نمایش به موقع و ارائه سطح بیشتری از صفحه‌نمایش را به ارمغان آورد. این مسئله باعث شد در آینده همه گوشی‌های هوشمند از این قابلیت استفاده کنند.

اپل تنها پس از گذشت 3 ماه از ارائه iOS1 سیستم‌عامل خود را بروز کرد و گامی مهم و ارزشمند در جهت افزایش رضایت کاربران برداشت. این به‌روزرسانی با پرده‌برداری از اولین آیپد تاچ همراه بود که توجه همگان را به این محصول جلب کرد. با گذشت 5 ماه از این به‌روزرسانی اپل دوباره سیستم‌عامل خود را به‌روز کرد و نسخه iOS 1.1.3 را معرفی کرد. این دو به‌روزرسانی تنها در طول 8 ماه به طرفداران اپل نشان داد که این کمپانی درزمینهٔ به‌روزرسانی و هماهنگی با پیشرفت‌های روزانه دنیای دیجیتال پیشگام است.

iOS 2:

در سال 2008 شرکت اپل iOS را همراه با iphone 3G معرفی کرد که از شبکه ارتباطی 3G و A-GPS پشتیبانی می‌کرد. تغییر بزرگ این نسخه از سیستم‌عامل آی او اس، اضافه شدن برنامه App Store بود. این برنامه زیرساختی مناسب برای توسعه و نصب و جست‌وجوی اپلیکیشن های ثانویه را فراهم کرد. همچنین نقص اصلی نسخه قدیمی سیستم‌عاملiOS را تا حد زیادی برطرف کرد.

در ابتدا به جز شرکت اپل هیچ شرکت دیگری برای ایجاد نرم‌افزارهای مبتنی بر iOS وجود نداشت و کاربران فقط از اپلیکیشن های شرکت اپل استفاده می‌کردند؛ اما با به‌روزرسانی جدید و ظهور برنامه اپ استور، این امکان برای سایر شرکت‌ها مهیا شد تا بتوانند به تولید و ساخت نرم‌افزارهای مبتنی برiOS بپردازند. علاوه بر اپلیکیشن app store و پشتیبانی از برنامه‌های شخص سوم، پشتیبانی از سرویس‌های مایکروسافت، اضافه شدن سرویس موبایل و همچنین عرضه کیت‌های SDK برای برنامه نویسان و توسعه‌دهندگان اپلیکیشن های iOS از دیگر تغییرات این سیستم‌عامل در نسخه دوم آن بود. اپل 2 به‌روزرسانی خود را به فاصله 2 ماه از هم برای iOS2 ارائه داد.

شرکت اپل با توسعه برنامه itunes مشکلی که برای پخش و توزیع اپلیکیشن ها بین کاربران را داشت، برطرف کرد. از آنجایی که برنامه itunes به وسیله خود شرکت اپل طراحی و تولید شد، پس هماهنگی بالایی با رابط کاربری و سخت‌افزار دارد. به همین دلیل علاوه بر اینکه مرجعی برای پخش موسیقی و فیلم و کتاب بود، به برنامه‌ای تبدیل شد که با آن کاربران بتوانند برنامه و بازی‌های جدید را روی آیفون یا آیپد یا آیپاد خود نصب و جستجو کنند.

SDK یا همان Software Dvelopment Kit ابزاری است که اپل در اختیار برنامه نویسان قرار می‌دهد تا به وسیله آن بتوانند برنامه‌ها و بازی‌های جدیدی را تولید کنند. اپل این کیت ابزاری را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار داد که با آن بتوانند بهترین و پیشرفته‌ترین برنامه‌ها را نسبت به برنامه‌های موجود در سایر سیستم‌عامل‌ها تولید کنند. اپل با این کار دسترسی برنامه نویسان به تولید اپلیکیشن را ایجاد کرد؛ اما به صورت کامل دسترسی به iOS را به آن‌ها نداد. همچنین امکان نصب برنامه و بازی بر روی سیستم‌عامل را فقط از طریق برنامه app stpre فراهم کرد. با این کار قیمت اپلیکیشن ها تغییر بزرگی کرد و حدود 90 درصد کاهش پیدا کرد.

با وجود همه این ویژگی‌های جدید iOS2 هنوز هم نواقصی داشت؛ مثل کاهش عمر باتری و کند بودن سرعت عملکرد برنامه‌ها. اپل با 2 به‌روزرسانی توانست تا حد زیادی این مشکلات را جبران کند. اپل در نسخه 2.2 اپلیکیشن های Google Street View و Guided Walk و View Public routes را اضافه کرد که توانست تا حد زیادی نیاز کاربران خود را برطرف کند.

iOS 3:

سیستم‌عامل iOS 3 در سال 2009 و همراه با گوشی آیفون 3GS رونمایی شد. اپل در این نسخه به بهبود ویژگی‌های قبلی پرداخت و همینطور امکاناتی که پیش‌تر سایر سیستم‌عامل‌ها فراهم می‌کردند ولی در iOS وجود نداشت، اضافه کرد؛ برای مثال نرم‌افزار کات، کپی و پیست. اپل با به‌روزرسانی جدید خود توانست ضعف خود در این ویژگی‌ها را جبران کند و حتی خیلی بهتر از سایر رقیبان خود این کار را انجام دهد.

یکی از ویژگی‌هایی که باعث بهبود عملکرد ios شد، اضافه کردن امکان جست‌وجو بین برنامه‌ها، تماس‌ها، پیام‌ها، تقویم و یادداشت‌ها بود. اپل این کار را با اضافه کردن گزینه جست‌وجو در سمت چپ Home Page یا همان صفحه خانگی خود انجام داد.

علاوه بر این دو ویژگی کاربردی، برنامه‌ها و امکانات دیگری هم به iOS 3 اضافه شده بود؛ مانند سرویس ام ام اس MMS و بلوتوث استریو Stereo Bluetooth و اپلیکیشن Voice Memo و ضبط ویدئو و کیبورد در حالت افقی. از دیگر ویژگی‌ها می‌توان به برنامه شماره‌گیری صوتی Voice Dialing اشاره کرد که به کاربران امکان تماس و پخش موسیقی را می‌داد و از زبان‌های زیادی هم پشتیبانی می‌کرد، قابلیت Touch to Focus در اپلیکیشن دوربین برای ایجاد تمرکز، خرید مستقیم از itunes، Parental Control یا همان کنترل والدین، برنامه قطب‌نما و Find my iphone همینطور ارائه API و SDK های فراوان برای آسان کردن کار توسعه‌دهندگان. همه این ویژگی‌ها همراه با به‌روزرسانی‌های مکرر باعث شد iOS از سایر رقبا جلو بیفتد.

iOS4:

در ماه ژوئن سال 2010 نسخه چهارم سیستم‌عامل iOS رونمایی شد. اصلی‌ترین تغییر آن قابلیت مالتی تسکینگ (Multi-tasking) بود، Fast app switching|saved state این امکان را به کاربران می‌داد تا در هنگام استفاده از یک اپلیکیشن به راحتی به برنامه دیگری انتقال پیدا کنند. همچنین در هنگام برگشت به اپلیکیشن قبلی، کار خود را از همان‌جا که رها کرده بودند، ادامه دهند. اپلیکیشن هایی مثل موسیقی و راهبری و VoIP این امکان را یافتند که در پس زمینه به کار خود ادامه دهند. این کار باعث شد تا عمر باتری بهبود پیدا کند و از اشغال شدن حافظه RAM تاحدی جلوگیری شود.

مدیریت کردن و سوئیچ کردن بین اپلیکیشن ها در iOS4 به وسیله منوی چند کاربری انجام می‌شد. جایی که کاربر با 2 بار فشار دادن پیاپی دکمه هوم می‌توانست برنامه‌های پس زمینه را حذف کند یا با کشیدن (Swip) به سمت چپ ویجت کنترل موسیقی را در اختیار کاربر قرار دهد.

از دیگر امکانات iOS 4 برنامه Face Time Video Chat بود که با استفاده از دوربین جلو امکان برقراری تماس تصویری را مهیا می‌کرد. بعدها این برنامه برای آیپد و مک هم توسعه پیدا کرد تا کاربران اپل راحت‌تر بتوانند با هم تماس تصویری برقرار کنند. در این نسخه اپل امکان تغییر تصویر پس زمینه را نیز فراهم کرد. یکی دیگر از امکانات iOS4 بررسی نگارشی کلمات و قرار دادن خط قرمز زیر کلمات اشتباه تایپ شده و جایگزینی آن‌ها بود. علاوه بر این اتصال اطلاعات مخاطب‌های تکراری به یکدیگر در اپلیکیشن تماس‌ها هم به ویژگی‌های این سیستم‌عامل اضافه شده بود. ویژگی اعلان‌های بومی یا Local notifications این امکان را فراهم می‌کرد که اپلیکیشن ها در زمان از پیش تنظیم شده‌ای اعلان‌های خود را نمایش دهند.

اما iOS 4 یک مشکل جدی داشت که شکایت کاربران را به همراه آورد و آن هم مشکل آنتن دهی بود. اپل در اولین به‌روزرسانی iOS4 این مشکل حل کرد و در دیگر به‌روزرسانی‌های این سیستم‌عامل به بهبود و اضافه کردن ویژگی‌ها پرداخت. در ابتدا سیستم‌عامل را برای تمام پلت فرم‌ها یکسان سازی کرد و در به‌روزرسانی‌های بعدی اپلیکیشن ها و ویژگی‌هایی نظیر Game Center که درواقع یک شبکه اجتماعی برای گیمرها بود، معرفی کرد. امکانات اسپات (Hotspot) مبتنی بر وای فای در شبکه ارتباطی و ویژگی HDR را به اپلیکیشن دوربین اضافه کرد.

iOS 5:

iOS 5 در ماه اکتبر سال 2011 همراه با گوشی iphone 4S معرفی شد. اپل در این سال ویژگی‌های زیادی را به سیستم‌عامل خود اضافه کرد که هماهنگی خوبی با سخت‌افزار گوشی iphone 4S داشت. این موضوع آیفون را به یک گوشی بی‌رقیب در آن سال تبدیل کرد. مهم‌ترین امکان اضافه شده به سیستم‌عامل iOS 5 یک دستیار صوتی به نام سیری (siri) بود که با استفاده از آن کاربر می‌توانست بدون دست زدن به گوشی از آن استفاده کند. سیری در واقع توان فهم صدای انسان را داشت و هر چیزی که کاربر به زبان انگلیسی به او می‌گفت، انجام می‌داد. برای فعال کردن سیری کافی بود دکمه هوم را نگه دارید و سپس سیری آماده انجام درخواست شما بود. البته سیری در ابتدا نواقصی داشت؛ برای مثال در اتصال به اینترنت مشکل داشت و گاهی به سؤالات کاربران پاسخ‌های نامربوط و یا اشتباهی می‌داد. البته نباید نادیده گرفت که سیری در ابتدای راه قرار داشت و در سال‌های بعد به خوبی توسعه یافت.

مرکز اطلاع‌رسانی‌ها Notification Center یکی از ویژگی‌های iOS 5 بود که بستری را فراهم می‌کرد تا همه اعلان‌ها روی صفحه‌نمایش نشان داده نشوند و مزاحم کاربر نباشند. اپل منویی را بالای صفحه قرار داد که با کشیدن انگشت به سمت پایین باز می‌شد و همه اعلان‌ها به آن منو منتقل می‌شدند. این اعلان‌ها با صدا و ویبره و نمایش یک پنجره کوچک به کاربر اطلاع‌رسانی می‌شدند که امکان تغییر در نحوه این اطلاع‌رسانی و یا فعال و غیرفعال کردن آن برای بعضی از برنامه‌ها از طریق منوی Setting امکان‌پذیر بود.

سرویس iMessage درواقع سرویس اختصاصی اپل برای ارسال و دریافت پیام بود که در iOS5 معرفی گردید. با آی مسیج کاربران می‌توانست پیام متنی، تصویری یا فیلم را برای سایر کاربران iOS 5 ارسال کنند. این سرویس امکان ارسال پیام مولتی‌مدیا، موقعیت مکانی (location)، اطلاعات مخاطب (contact) و همینطور یادداشت‌های صوتی (Voice Memo) را فراهم می‌کرد.

دیگر ویژگی مهم اضافه شده در iOS 5 آیکلود (iCloud) یا سرویس ابری اپل بود. در این سرویس فضای 5 گیگابایتی به صورت رایگان در اختیار کاربر قرار می‌گرفت تا اطلاعات خود را تحت وب بر روی آن ذخیره کند، مزیت این سرویس استفاده همزمان آن روی چند دستگاه بود که امکان دسترسی از آن دستگاه‌ها به اطلاعات، اپلیکیشن‌ها و فایل‌های ذخیره شده روی iCloud را می‌داد.

iOS 6:

iOS 6 زمانی عرضه شد که روابط شرکت اپل و گوگل تیره‌وتار شده بود. همین امر باعث شد تا گوگل مپ از سیستم‌عامل اپل حذف شود. در ژوئن 2012 با رونمایی از iOS 6 اپل اپلیکیشن نقشه خود با نام اپل مپ (Apple Maps) را معرفی کرد و توانست سرویس نقشه قابل قبولی را به صورت مستقل ارائه دهد. در iOS 6 سرویس سیری بهبود کامل پیدا کرد و با به‌روزرسانی جدید خود قادر به انجام هر دستوری بود.

iOS 7:

در ماه ژوئن سال 2013 اپل از iOS 7 رونمایی کرد. نسخه 7 سیستم‌عامل اپل تغییرات ظاهری زیادی داشت که می‌توان گفت تأثیر یکی از مدیران ارشد کمپانی اپل به نام جانی آیو بود که یک طراح مشهور است.

یکی از امکانات جدید iOS 7 مرکز کنترل یا Control Center بود. منویی که با کشیدن انگشت از پایین به بالا روی صفحه باز می‌شد و دسترسی آسان و سریع به بخشی از تنظیمات و برنامه‌های با استفاده زیاد فراهم می‌کرد. فعال یا غیرفعال کردن حالت پرواز (Airplane Mode)، مزاحم نشوید (Do Not Disturb)، چراغ قوه و غیره در این منو امکان‌پذیر بود. همینطور وای فای، بلوتوث، میزان شفافیت، تنظیمات روشنایی و نور فلش وغیره در این قسمت قرار داشتند تا بدون نیاز به تنظیمات اصلی گوشی بتوان این موارد را کنترل کرد. قابلیت باز کردن قفل گوشی با اثرانگشت هم از دیگر امکانات اضافه شده به این نسخه از iOS بود که با به‌روزرسانی‌های بعدی سرعت تشخیص اثرانگشت و امنیت آن افزایش یافت.

در iOS 7 خیلی از ویژگی‌ها و امکانات قبلی به‌روزرسانی شدند و از لحاظ کارکرد بهبود یافتند؛ برای مثال ویژگی مالتی تسکینگ که بدون نیاز به باز کردن برنامه‌ها امکان آپدیت آن‌ها در پیش‌زمینه با توجه به اولویت استفاده آن‌ها توسط کاربر را فراهم می‌کرد. همچنین مرکز اعلان‌ها که حالا با 3 صفحه all و missed و today ظاهر می‌شد که در صفحه all تمام اعلان‌ها، در صفحه missed اعلان‌ها و تماس‌های از دست رفته و در صفحه today اعلان‌های مربوط به آن روز نمایش داده می‌شد. AirDrop قابلیت جدید iOS 7 بود که با آن کاربران می‌توانست اطلاعات گوشی خود را به کاربران iOS نزدیک خود منتقل کنند.

iOS 8:

اپل در iOS 8 هم به بهبود نسخه قبلی پرداخت و برنامه‌های کاربردی خوبی به آن اضافه کرد. از آنجایی که کیبورد iOS 7 از نظر اپل ضعیف بود، در iOS 8 برنامه Quick Type را معرفی کرد. کلماتی که کاربر عادت به استفاده از آن‌ها را داشت، با نوشتن چند حرف از آن کلمه به کاربر پیشنهاد می‌داد. اپلیکیشن iMessage یکی از پرطرفدارترین برنامه‌های اپل بهبود پیدا کرد. همچنین این امکان وجود داشت که پیام با تاریخ انقضا ارسال کنید تا بعد از گذشت زمان مشخصی پیام خودبه‌خود پاک شود. یکی از قابلیت‌های جدید iOS 8 کیت تندرستی یا Healthkit بود که اطلاعات خوب و مفیدی از وضعیت تندرستی و سلامت شما را در اختیارتان قرار می‌داد. در iOS 8 سیری در اختیار توسعه‌دهندگان قرار گرفت تا امکانات بیشتری به آن بیافزایند، حالا سیری برای تمام اپلیکیشن ها توان فراخوانی داشت و امکان تشخیص صوت محیط را نیز دارا بود.

iOS 9:

اپل در iOS 9 فونت سیستم‌عامل خود را تغییر داد. تا قبل از این فونت رسمی و مخصوص اپل Helvetica Nue بود؛ اما در iOS 9 تصمیم گرفتند از فونت San Francisco استفاده کنند که خوانایی بیشتری داشت و زیباتر به چشم می‌آمد.

یک ویژگی iOS 9 قابلیت سرچ کردن در منوی تنظیمات بود. این یکی از گیج‌کننده‌ترین مناطق iOS بود. حالا با استفاده از این ویژگی کاربران راحت‌تر می‌توانست از منوی تنظیمات استفاده کنند. کلید شیفت به کیبورد iOS 9 اضافه شد تا در هنگام تایپ کردن کاربر هم بتواند از حروف بزرگ وهم حروف کوچک استفاده کند.
اپل در iOS 9 برای بهبود عمر باتری و بهینه‌سازی مصرف انرژی قابلیت Low Power را معرفی کرد که به کاربران امکان محدود کردن استفاده از باتری را می‌داد. کاربران با فعال کردن Low Power در هنگامی که شارژ باتری کم شده و نمی‌خواهند دستگاهشان خاموش شود، استفاده دستگاه از باتری را محدود کرده که این مسئله باعث می‌شود تا نور زمینه و رفرش شدن برنامه‌ها در پیش‌زمینه را کنترل کند.

iOS10:

در iOS 10 اپل به‌روزرسانی بزرگی انجام داد و خیلی از اپلیکیشن های خود را بهبود داد. در اپلیکیشن Messages شما می‌توانید پیام‌ها را با اندازه بزرگ‌تر یا کوچک‌تر یا حتی با دستخط خود ارسال کنید. همچنین به پیام‌های متنی خود انیمیشن‌های از پیش ساخته شده اضافه کنید تا هنگام دیده شدن توسط مخاطب به نمایش دربیایند. در این نسخه برنامه سیری هم تغییراتی کرد. حالا با فرمان صوتی خود می‌توانید از سیری بخواهید تا از اپلیکیشن سفارش غذا برایتان غذا سفارش بدهد یا در برنامه‌های پیام‌رسان فایل یا پیامی را برای شخص خاصی ارسال کند. نقشه اپل هم بهبود پیدا کرد و حالا می‌توانید با استفاده از آن کوتاه‌ترین مسیر تا مقصد خود را پیدا کنید. علاوه بر این امکان شناسایی تمام مکان‌های اطراف شما وجود دارد تا بهترین رستوران یا کافه در نزدیکی خود را پیدا کنید. در اپلیکیشن Photos امکان جستجوی هوشمندانه بر اساس افراد و مکان‌ها مشاهده می‌شود، در این برنامه می‌توانید آلبوم‌هایی را متناسب با مکان مشترک بین یکسری از عکس‌ها یا فعالیت و تفریح خاص آن دسته‌بندی کنید و در قسمت Memories روی آن‌ها موسیقی دلخواه بگذارید و آلبوم را به ویدئو تبدیل کنید.

iOS 11:

در این نسخه از سیستم‌عامل iOS که همزمان با iphone X معرفی شد، امکان باز کردن قفل گوشی با اسکن چهره (Face ID) به جای اثرانگشت قرار گرفت. اپل با کمک از سخت‌افزار موجود در دوربین جلوی گوشی iphone X این قابلیت را معرفی کرد تا سطح امنیت گوشی آیفون را تا حد زیادی افزایش دهد. Face ID در ابتدا نواقصی داشت که در به‌روزرسانی‌های بعدی برطرف شد و به حدی پیشرفته شد که حتی با عکس صاحب گوشی باز نمی‌شد. حتی زمانی که صاحب گوشی خواب بود و چشمانش بسته بود هم Face ID قفل گوشی را باز نمی‌کرد؛ اما یک مشکل اساسی داشت و آن هم اینکه امکان باز شدن قفل گوشی با چهره افراد قابل اعتماد برای کاربر وجود نداشت.

همانند همیشه اپل در این نسخه از سیستم‌عامل خود به بهبود بخشیدن و به‌روزرسانی ویژگی‌ها و امکانات خود پرداخت. با ذخیره سازی عکس‌ها و فیلم‌های بیشتر در حافظه، اپل مدعی شد در iOS11 کاربران می‌توانید با فشرده‌سازی طراحی شده توسط این شرکت تا 2 برابر بیشتر از نسخه قبلی عکس و فیلم ذخیره کنند. هوشمندتر شدن سیری با به‌روزرسانی جدید، یک قابلیت جذاب و کاربردی به سیری در iOS 11 اضافه شده است که با آن می‌توان از سیری به عنوان یک مترجم شخصی استفاده کرد. منوی مرکز کنترل منوی مرکز کنترل Control Center هم به‌روزرسانی شد و حالا کاربران می‌توانید میانبر‌های کنترل سنتر را با سلیقه شخصی خود تعیین کنند. یکی از قابلیت‌های ویژه iOS11 حالت عدم مزاحمت در حین رانندگی است که زمانی که کاربر در حال رانندگی باشد هیچ اعلان و تماس یا پیامی به کاربر نشان داده نمی‌شود و حتی این امکان وجود دارد که پیامی برای مخاطب ارسال گردد که کاربر در حال رانندگی است.

iOS 12:

در این نسخه مشکل Face ID که پشتیبانی نکردن از چند چهره بود، برطرف شد و مثل حسگر اثرانگشت، امکان دسترسی برای چند نفر را فراهم می‌کرد. حالا Face ID هم این امکان را دارد. ویژگی جدید iOS 12 برای اعلان‌های گروهی این بود که اعلان‌های مربوط به یک برنامه را به صورت منسجم و یکپارچه در لاک اسکرین نمایش می‌داد تا از شلوغ شدن این قسمت جلوگیری کند و راحتی بیشتری را برای کاربر فراهم کند. اپل قابلیت جدیدی را به برنامه photos در نسخه iOS 12 اضافه کرد، Photo Sharing افرادی که در عکس با شما حضور دارند، شناسایی می‌کند. در تب For You به شما پیشنهاد می‌دهد که عکس را با آن‌ها به اشتراک بگذارید. این قابلیت کاربرد زیادی دارد، به ویژه بعد از مسافرت‌های گروهی ردوبدل کردن عکس‌ها را راحت می‌کند.

Memoji قابلیت جدید iOS 12 است که با استفاده از آن می‌توانید انیموجی خود را بسازید. در این برنامه طیف وسیعی از ابزار برای ویرایش میموجی وجود دارد تا شما بتوانید مطابق با سلیقه خود آن را شخصی‌سازی کنید. تعیین مدل مو، رنگ پوست، استایل ریش و سیبیل، فرم سر و چشم‌ها و ابرو و چندین مولفه دیگر به شما این امکان را می‌دهد که انیموجی خاص خود را به وجود آورید.

پیام ها و نظرات