همه چیز در خصوص پردازنده اینتل Core i3
>پردازنده اینتل Core i3 از جمله سی پی یوهایی است که نه میتوان آن را جزو قویتری ها به حساب آورد و نه جزو ضعیفترینها دانست. پردازنده Core i3 ظرفیتی است که در حال حاضر بیشترین میزان استفاده به ویژه برای کامپیوتر با کارکردهای معمولی دارد. با این سی پی یو و البته همراهی با قطعات دیگر از جمله رم با ظرفیت مناسب به راحتی میتوان هر فعالیت معمولی را انجام داد؛ اما باید گفت که پردازنده Core i3 خیلی فراتر از این حرفها است. از این سی پی یو میتوان حتی میتوان برای فعالیتهای نیمه حرفهای هم استفاده کرد.
در واقع باید گفت که چیزی که باعث میشود تا شما نوع کارکرد لپ تاپی را مشخص کنید، فقط پردازنده نیست. پردازنده گرافیکی، رم و حافظه اس اس دی باید در نظر گرفته شوند. به هر حال قدرت پردازنده اگر پایین باشد، نمیتوان از توقع انجام فعالیت سنگین با آن را داشت.
در ادامه این مقاله پردازنده Core i3 را به طور کامل بررسی کردهایم. اینکه چیست و چه مزایا و معایبی دارد.
در واقع باید گفت که چیزی که باعث میشود تا شما نوع کارکرد لپ تاپی را مشخص کنید، فقط پردازنده نیست. پردازنده گرافیکی، رم و حافظه اس اس دی باید در نظر گرفته شوند. به هر حال قدرت پردازنده اگر پایین باشد، نمیتوان از توقع انجام فعالیت سنگین با آن را داشت.
در ادامه این مقاله پردازنده Core i3 را به طور کامل بررسی کردهایم. اینکه چیست و چه مزایا و معایبی دارد.
پردازنده Core i3 چیست؟
پردازنده Core i3 از سری i است که اولین بار در سال 2010 معرفی شد. این یک پردازنده دو هستهای است که در کامپیوترهای PC و انواع لپ تاپ استفاده میشود و از این رو مناسب استفاده برای فعالیتهای معمولی است. البته نمونههای جدیدتری عرضه شدهاند که چهار هستهای بوده و برای کاربری خاصی استفاده میشوند. پردازنده Core i3 در حال حاضر با سرعتهای مختلفی از 1.30 گیگاهرتز تا 3.50 گیگاهرتز و حافظه کش 3 یا 4 مگابایت در دسترس است. همچنین اینکه از سوکت LGA 1150 یا LGA 1155 مادربرد پشتیبانی میکند.
از نظر مصرف برق، بین مدلهای مختلف Core i3 تفاوت وجود دارد:
سرعتهای کندتر یعنی بین 1.30 تا 1.80 گیگاهرتز، از قدرت 11.5 وات، 15 وات یا 25 وات استفاده میشوند.
سرعتهای متوسط یعنی بین 2 تا 2.5 گیگاهرتز از قدرت 28 وات، 35 وات یا 37 وات پشتیبانی میکند.
سرعتهای سریعتر یعنی بین 2.90 تا 3.5 گیگاهرتز از توان 35 وات، 37 وات یا 45 وات استفاده میکنند.
پردازندههای Core i3 بیشتر در لپ تاپ استفاده میشوند. این نوع Cpu به دلیل تولید گرما و مصرف باتری کمتر برای همین کاربری بیشتر در لپ تاپها دارد. در کامپیوترهای پی سی میتوان از فنها قویتری استفاده کرد؛ اما در لپ تاپها محدودیتهایی در استفاده از قطعات به ویژه فن وجود دارد.
مزایای پردازنده Core i3
یکی از مهمترین مزایای پردازنده Core i3 مقرون بهصرفهتر بودن قیمتی آنها است. برای آنهایی که میخواهند از لپ تاپ یا کامپیوتر پی سی خود از مشخصات معمولی استفاده کنند، خرید یک پردازنده Core i3 گزینه خوبی است. از نظر قیمتی باید گفت که بین این مدل و نمونههای ضعیفتر مانند سلرون تفاوت آنچنانی وجود ندارد. حداقل ارزشش را دارد که کمی بودجه خود را افزایش داده و پردازنده قویتری را تهیه کنید. بعد کم کم میتوانید ظرفیت رم و دیگر قطعات را هم زیاد کنید.
از نظر قدرت، پردازنده Core i3 مناسب است. با این پردازنده میتوانید تمامی کارهای معمولی از جمله وبگردی، اجرای برنامههای سبک مانند حسابداری، انجام بعضی از بازیها و بعضی فعالیتهای محاسباتی را بدون نگران انجام دهید. پشتیبانی از حافظه کش 3 تا 4 مگابایت و سرعتهای متفاوت که در بالا نوشته شد و از همه مهمتر دو و چهار هستهای بودن، مناسبترین ویژگیها برای اجرا انواع برنامه و نرم افزارها هستند.
پردازنده Core i3 نسبت به Core i5 و Core i7 برق کمتری را مصرف میکند. همین مسئله باعث میشود تا از نظر مصرف باتری هم بهینه باشد. برای همین است که طول عمر باتریها لپ تاپهای پایین رده و میان رده به نسبت به گیمینگ و بالا ردهها بیشتر است. البته این به شرطی است که شما نخواهید از صبح تا شب از دستگاه استفاده کنید. به هر حال قویترین دستگاهها هم در برابر استفاده طولانی مدت کم میآورند.
در استفاده از پردازنده Core i3 دست کاربر بیشتر باز است. در حقیقت او میتواند بعدها بهتر سیستم را ارتقا دهد. البته این را نمیتوان مزیت عالی به حساب آورد. به هر حال برای تمامی پردازندهها و سیستمها این مسئله متفاوت است؛ اما وقتی شما پردازنده سیستمتان پایین باشد، بیشتر ترغیب میشوید که آن را به روز کنید. حداقل اینکه دیگر قطعات از جمله حافظه را به نوع SSD تغییر دهید.
معایب پردازنده Core i3
از پردازنده Core i3 نباید توقع قدرت بالا در اجرا داشته باشید. البته اگر بخواهید آن را با Core i5 یا Core i7 مقایسه کنید. وگرنه نسبت به سلرون و نمونههای پایینتر که واقعاً قویتر است. از طرفی وقتی قدرت آن پایین باشد، امکان اجرای برنامههای سنگین هم برای شما وجود نخواهد داشت. البته منظورمان از برنامههای سنگین، برنامههایی محاسباتی است که بیشتر مورد نیاز دانشجویان یا شرکتهایی برای انجام فعالیتهای سادهشان است.
عیب دیگر قابلیت محدود آن است که امکان اجرای برنامه گرافیکی سنگین را به شما نمیدهد. اگر برای کار گرافیکی به دنبال پردازنده هستید، Core i3 گزینه خوبی برای خرید نیست. اگر هم نمیتوانید یا بودجهتان کافی است، بهتر است که حداقل رم و دیگر قطعات را بهینه کنید. البته برای فعالیتهای گرافیکی بیشتر از همه، قدرت پردازنده گرافیکی اهمیت دارد. ظرفیت این مقدار بالا باشد، حداقل خیالتان راحت خواهد بود. بعد باید به رم هم توجه کرد. حداقل رم برای اجرای فعالیتهای گرافیکی بالا، 8 گیگابایت است. با کمتر از آن نباید توقع اجرای با سرعت و بهینه نسخههای جدید برنامههای گرافیکی باشید.
اینتل هنوز به ارتقا Core i3 تأکید دارد؛ اما هر قطعهای به هر حال عمر محدودی در ارتقا دارد و بیشتر از آن دیگر نمیتوان کاری کرد. نسخههای جدید Core i3 قدرت بیشتری دارند؛ اما به این نکته توجه کنید که هرچقدر هم قدرت این پردازنده بهینه شود، باز از عهده اجرای برنامههای سنگین برنخواهد آمد.
ممکن است در نصب بعضی برنامهها با مشکل روبرو شوید. قبل از نصب برنامههای خاص حتماً مشخصات سخت افزار مورد نیاز آن را به دقت بررسی کنید. البته بیشتر در نصب و اجرای بازیها به مشکل برخواهید خورد.
نتیجهگیری
پردازنده Core i3، سی پی یو ضعیفی نیست. شما به راحتی و بدون هیچ دردسری برنامههای معمولی خود را اجرا کنید؛ اما قبل از خرید، حتماً نیاز خود را مشخص کنید. برنامههایی که شما قصد اجرایشان را دارید، به چه مشخصات سخت افزاری نیاز دارند؟ Core i3 به ویژه نسخههای جدید را دست کم نگیرید.
مطالب مرتبط:
CPU چیست و چه اجزایی دارد؟
رم یا سی پی یو؛ کدام یک مهم تر است؟
هر آنچه باید در خصوص پردازنده Core i5 بدانید