
یکی دیگر از سری ماوسهای گیمینگ شرکت “BenQ”
>تاریخچه شرکت “BenQ”
“BenQ” شرکتی است که در سال 2001 از شرکت “Acer” تایوان جدا شد تا به یک مجموعه چند ملیتی مستقل در زمینه تولید دوربینهای دیجیتال، ویدئو پروژکتورها و گوشیهای همراه تبدیل شود که با شرکتهایی مانند “Simens” همکاری خود را آغاز کرد. در ادامه، این شرکت چند ملیتی به سمت ابزار الکترونیک روی آورد و تجهیزاتی مانند “LCD”های خود را روانه بازار کرد که با کیفیت و قیمتی بیشتر از مدلهای معمول، توجه قشر خاصی به خصوص گیمرها را به خود جلب کرد. روند رو به رشد صنعت گیمینگ و بازیهای رایانهای و نیاز به محصولاتی که بتوانند آخرین تکنولوژی روز را با تجربه ورزشکاران الکترونیک ادغام کنند و بهتری ابزار گیمینگ یا “Gaming Gear” را بسازند، به خرید و معرفی برند مخصوص گیمینگ این شرکت به نام “Zowie Gear” در سال 2015 منجر شد. در حال حاضر شرکت “BenQ” دفترهایی در آسیا، اروپا و آمریکایی شمالی دارد و با نزدیک به 1300 نفر نیرو، در حال رشد برند خود است.ماوسهای سری “FK” شاید نه به خوبی “EC1”ها باشند، اما دست کمی از آنها هم ندارند و ادامه دهنده راه ماوسهای قدیمی تری مانند “ZA” هستند. همانند لباسهای یک برند مطرح، این ماوسها هم در سایزهای “S,M,L” ساخته شدهاند که حتی در سایت رسمی شرکت “BenQ” هم این دسته بندی را میبینید که نتیجه طراحی دقیق و ارگونومیک هر کدام برای تنوع بالای کاربران است. پس اگر گیمر هستید و میخواهید وارد مسابقات حرفهای بشوید و یا تنها در خانه و در اینترنت رقابت میکنید، در نقد و بررسی سری “FK” کمی جستجو کنید تا با ریزه کاریهای آن بیشتر آشنا شوید و سایز مناسب دست خود را پیدا کنید.
جعبه
جعبه و بسته بندهایهای ماوسهای سری “FK” از خود ماوسها هم هیجان بیشتری دارند. رنگ یکدست سیاه در کل بدنه که هر ایرانی آن را دوست دارد در کنار لوگوی قرمز رنگ و آتشین “Zowe” در بالای جعبه، حس گیمینگ را حتی قبل از باز کردن، به ذهن ما ارسال میکند. لوگوی کم رنگ شرکت “BenQ” در پایین جعبه نشان میدهد که آنها فقط حضور خود را به عنوان صاحب برند اعلام میکنند، اما همچنان برند گیمینگ آنها “Zowie” نام دارد و نمیخواهند که جای آن را بگیرند. وقتی که جعبه را باز کنید، ماوس “+FK 1” در یک بسته بندی مقوای و زیر یک پوشش پلاستیکی در معرض دید شما قرار میگیرد که به همراه آن، یک عدد استیکر برند برای مشتریان وفادار، دو عدد کفی اضافی، یک دفترچه مخصوص برای تغییرات تنظیمات سرعت و حساسیت ماوس و یک کارت اطلاعات در مورد شرکت، به شما داده میشود.
ظاهر و بدنه
همچنان سادگی و طراحی کمی سنتی، حرف اول را در همه مدل ماوسهای گیمینگ “Zowie” میزند. ماوس “+FK 1” هم از این چهارچوب خارج نیست و شکل و ظاهر عجیب و غریب و فضایی ندارد. بدنه یکدست مشکی از جنس پلاستیک بسیار مرغوب و خوش دست، تمام سطح آن را تشکیل داده و به غیر از لوگوی شرکت در پایین بدنه، هیچ بخش دیگری به رنگ قرمز نمیدرخشد.
“+FK 1” بزرگ ترین سایز ممکن در میان سری است و بهترین کاربری را برای گیمرها و حرفهایهای دارد که دست پهن آنها با سایز کوچک (FK 2) و متوسط (FK 1) مشکل دارد و گریپ آنها را سخت تر میکند. طول آن 128 میلیمتر است و از کف تنها 38 میلیمتر ارتفاع دارد. اما با این که این مدل بزرگ ترین سایز در ردیف خود است و به آن عرض بیشتری دادهاند، اما سازندگان همچنان موفق شدند که وزن آن را زیر 100 گرم باقی نگه دارند تا این سری ماوسهای گیمینگ شرکت “BenQ” به همراه سری “EC 1”، به مانند گاو پیشانی سفید در میان رقبا، خودنمایی کنند.
تاکید این شرکت چند ملیتی بر آیین خود، از ظاهر شدن قابلیتها و دکمههای عجیب بر روی ماوس “+FK 1” جلوگیری میکند. برای زیبا سازی بیشتر، خبری از "بک لایت" و نورپردازی “RGB” نیست و حتی بدنه هم تنها در دو رنگ مشکی یا سفید ساخته میشود (که در سایت نانو کامپ فقط رنگ مشکی آن در دسترس است). گریپهای بدنه نیز ساده و فرو رفته به داخل هستند و حتی برای آنها روکش مخصوص ضد عرق یا لبههای آهنی نیز گذاشته نشده است و شرکت گیمینگ “Zowie” تمام تلاش و تکنولوژی خارق العاده خود را معطوف به تست گرفتن از دستها و گریپها و در نهایت طراحی یک ماوس ارگونومیک برای گیمرها و حرفهایها (راست دست و چپ دست – برخلاف سری EC 1) با هر سبک گریپ (نوک انگشت، کف دست یا پنجه) کرده است.کابل این ماوس هم 2 متر طول دارد که بیشتر از نیاز هر گیمری است و جنس لاستیکی (بدون روکش ویژه) آن، جابجایی راحت را برای ما آسان میکند، اما اگر با گیر کردن سیم ماوس یا پیچ خوردن آن مشکل دارید، من به شما تهیه یک "ماوس بانجی" را پیشنهاد میکنم که شرکت “Zowie” مدل موفق و محبوب خود به نام "Camade" را برای این کار و علاقه مندان دارد.
ویژگیها و گریپ
“+FK 1” طولی به اندازه 128 میلیمتر و برابر با “FK 1” دارد و شاید با گذاشتن این سه در کنار هم، به قدری آنها را شبیه بدانید که تصور کنید که شرکت “BenQ” شما را دست انداخته است. اما تفاوت اصلی زمانی خودش را نشان میدهد که از بالا به آن نگاه کنید. در حالی که پهنای “FK 2” بین 58 تا 64 میلیمتر و “FK 1” بین 60 تا 67 میلیمتر است، در مدل مورد بررسی ما، این ارقام به 62 تا 68 میلیمتر افزایش پیدا کردهاند. تنها چند میلیمتر کافی بود که کاربری “FK 1+” از دستهای متوسط و کوچک را به مناسب برای دستهای بزرگ یا خیلی بزرگ تغییر بدهد. البته به این معنی نیست که دستهای کوچک تر دیگر نمیتوانند آن را لمس یا با آن کار کنند، بلکه اگر به دو نکته زیر توجه کنید، متوجه میشوید که سبک گریپ آنها تغییراتی خواهد کرد که شاید هر کسی با آن راحت نباشد :
در نحوه کنترل و نشستن ماوس گیمینگ زیر دست نیز (دقت)، دو سبک از حرفهایها وجود دارند (سبک گریپ) :
• دسته اول از نوک انگشتان خود برای کنترل کردن ماوس و حرکت آن، استفاده میکنند و کف دست کامل بر روی ماوس قرار نمیگیرد. (گریپ نوک انگشتی و پنجهای)
• دسته دوم دست خود را کامل بر روی ماوس قرار میدهند و کف دست بیشتر نقش هدایت کننده دارد و ماوس به وسیله آن کنترل میشود. (گریپ کامل یا کف دست)
همچنین، در نحوه تکان دادن ماوس (حرکت)، دو سبک از حرفهایها وجود دارند :
• دسته اول که با حرکت بازو اقدام به جابجایی ماوس خود میکنند و با مچ دست، حرکتهای دقیق و ریز مانند نشانه گیری یا انتخاب جداگانه چندین کاراکتر را انجام میدهند.
• دسته دوم حرفهایهایی هستند که از حرکت فقط مچ دست استفاده میکنند و زیاد بازوی خود را جابجا نمیکنند.
در جمع بندی، سعی میکنم به واضح ترین روش ممکن، نوع کاربری “+FK 1” را توضیح دهم. اگر عرض دست شما "11 سانتیمتر" یا بیشتر است، حتما این ماوس را انتخاب کنید و مطمئن باشید که ضرر نخواهید کرد.
اما اگر عرض دست شما کوچک تر از این رقم است، به وزن کم و ارتفاع 38 میلیمتری از سطح زمین و قوسی که در میانه بدنه (نه در انتها) شکل گرفته، توجه کنید. ارتفاع کم از سطح و عرض زیاد، دستهای کوچک را به سمت گریپ "نوک انگشتی" هدایت خواهد کرد و با توجه به وزن کم “+FK 1” به راحتی با نوک انگشتان نیز حرکت میکند و تقریباً اهمیتی ندارد که شما فقط با مچ یا با کل بازو ماوس را حرکت میدهید، زیرا انرژی زیادی لازم نخواهید داشت.
دستهای بزرگ و حتی متوسط نیز، بر روی ماوس کامل خواهند نشست و شاید تنها بعضی از گیمرها، به گریپ "پنجهای" روی بیاورند. باز هم با نشستن کامل دست بر روی ماوس، حس بسیار عالی میگیرید و به هر حالتی که دوست دارید ماوس را حرکت بدهید و نشانه بگیرید و نگران لحظهای از خطا یا مشکل با “+FK 1” نباشید. در واقع شرکت “BenQ” و “Zowie” با انجام تستهای گریپ بر روی هزاران کاربر معمولی و گیمر، قبل از طراحی و ساخت ماوسهای گیمینگ خود، از کاربردی بودن آنها برای هر دست و هر سبک گریپی مطمئن شدهاند.
سنسور و نوع کلیدها
سنسور اپتیکال “+FK 1” به نام “Avago-3310” معروف است و به نظر میرسد که نباید فعلا انتظار تغییر استراتژی از سمت شرکت “BenQ” در به کارگیری دیگر سنسورهای اپتیکال داشته باشیم و علاقه آنها به این مدل، جاودانه است. البته اشتباه نکنید، منظورم این نیست که سنسور بدی را انتخاب کردهاند که شاید یکی از بهترینهای بازار باشد. در بیشتر تستهای گرفته شده از ماوس گیمینگ “FK 1+”، سنسور “3310” به بهترین نحو پاسخگوی حرکتهای دست بود. در چرخشهای سریع، این مدل به هیچ وجه گزارش اشتباه ارسال نمیکرد و نشانه ماوس، از کنترل خارج نمیشد. این دقت بالا در حرکتهای آرام (به عنوان مثال در زمانه نشانه گیری در بازیهای اول شخص) هم به خوبی مشاهده شد و لرزشهای ریزی که سنسورهای دیگر میسازند، در این مدل به هیچ وجه دیده نمیشود. همچنین آستانه فعال شدن سنسور نیز به ارتفاع 1.2 میلیمتر (یا قطر یک عدد دی.وی.دی بر روی پدهای نرم سرعت) و 2.4 میلیمتر (قطر دو عدد دی.وی.دی بر روی پدهای دقت یا زبر) و بر روی پدهای رنگی نیز به ارتفاع یک عدد دی.وی.دی است.
کلیدهای “+FK 1” نیز از نوع “Huano” هستند که نظرهای مختلف و متفاوتی در مورد آنها وجود دارد. اما چند نکته را در با اطمینان خاطر میتوان گفت :
1. نسبت به کلیدهای “Omron” سفت تر هستند و باید برای فعال کردن آنها انرژی بیشتری بر آنها وارد شود، یعنی کلیک کردنها شما محکم تر خواهد بود و با سّر خوردن انگشت بر روی کلیدها، فعال نمیشوند.
2. سرعت کلیدها در برگشت نیز به دلیل سفت بودن آنها، کمتر است و زمان بیشتری میبرند. البته این زمان در حد چند میلی ثانیه است اما در بازیهای “FPS” یا اول شخص، همین چند میلی ثانیه به کنترل بهتر نوع تیراندازی میکند. اما در بازیهای “RTS” یا استراتژیک، کلیکهای محکم تر و سرعت کمتر، گاهی مشکل ساز هستند و باید به این فرم عادت کرد.
کلیدها و نرم افزار
همانطور که احتمالا از عکسهای “+FK 1” هم متوجه شدهاید، بر روی این ماوس تنها پنج کلید (در اصل هفت کلید) وجود دارند که دنیایی از قابلیتهای “Macro” مخصوص برای بازیهای “RTS” یا استراتژیک را به شما ارائه نمیکنند اما اگر طرفدار و دوستدار بازیهای “Moba” مانند بازی “Leauge of Legends” یا “Dota2” و یا بازیهای اول شخصی مانند “Cs:Go” هستید، با این بخش مشکلی نخواهید داشت.
چرا گفتم پنج کلید ؟ دلیل این حرف من، بلااستفاده ماندن دو کلید پس از تنظیم کردن ماوس برای خود (که بستگی به راست دست یا چپ دست بودن شما دارد)، است. کلیدهای کناری هم در سمت چپ و هم در سمت راست حضور دارند که باید یک سری از آنها را غیر فعال کنید تا در زمان بازی یا کار کردن، انگشت کوچک شما با آن برخورد نکرده و فرمان اضافی را به کامپیوتر ارسال نکند.برای بازاریابی و فروش بیشتر “FK 1+”، شرکت “BenQ” آن را یک ماوس گیمینگ “Plug & Play” معرفی کرد که به این معنی است که هر وقت شما به یک "لَن پارتی" یا یک رویداد بزرگ بدون اینترنت بروید، نیازی به بردن سی.دی مخصوص نرم افزار ماوس یا دانلود کردن آن با گوشی و ریختن آن ندارید، فقط “+FK 1” را به لپتاپ یا کامپیوتر وصل کنید و چند لحظه صبر کنید تا "بک لایت" قرمز لوگو روشن شود تا آماده به مبارزه و رقابت شوید.پروفایلهای مخصوص هم برای شخصی سازی “FK 1+” وجود ندارند که جای تعجب هم ندارد. نداشتن کلیدهای اضافی و شلوغ، تنظیمات ساده به کمک کاتالوگ و متناسب بودن ماوس برای بازیهای اول شخص و “Moba”، نیاز به پروفایلهای ویژه گیمینگ را کم رنگ کردهاند.
نتیجه گیری و نظر کارشناسان
هر محصولی از شرکت “BenQ” و برند گیمینگ آنها یعنی “Zowie”در بازار مشاهده کردید، بدون تردید و درنگ به آن نزدیک شوید.حتی بدترین آنها هم، بهترینهای بسیاری از برندهای دیگر در بازار را در رقابت پشت سر میگذارند و شاید لازم نباشد یادآوری کنیم که ماوس گیمینگ “+FK 1” یکی از بهترین ماوسهای گیمینگ به خصوص برای بازیهای اول شخص است که مناسب برای دستها و گریپهای بزرگ ساخته میشود. پس اگر با قیمت بالای آن کنار آمدهاید و حاضر هستید هزینه بالایی برای یک ماوس بدهید، سری “FK” را انتخاب کنید.
لینک محصول
“BenQ” شرکتی است که در سال 2001 از شرکت “Acer” تایوان جدا شد تا به یک مجموعه چند ملیتی مستقل در زمینه تولید دوربینهای دیجیتال، ویدئو پروژکتورها و گوشیهای همراه تبدیل شود که با شرکتهایی مانند “Simens” همکاری خود را آغاز کرد. در ادامه، این شرکت چند ملیتی به سمت ابزار الکترونیک روی آورد و تجهیزاتی مانند “LCD”های خود را روانه بازار کرد که با کیفیت و قیمتی بیشتر از مدلهای معمول، توجه قشر خاصی به خصوص گیمرها را به خود جلب کرد. روند رو به رشد صنعت گیمینگ و بازیهای رایانهای و نیاز به محصولاتی که بتوانند آخرین تکنولوژی روز را با تجربه ورزشکاران الکترونیک ادغام کنند و بهتری ابزار گیمینگ یا “Gaming Gear” را بسازند، به خرید و معرفی برند مخصوص گیمینگ این شرکت به نام “Zowie Gear” در سال 2015 منجر شد. در حال حاضر شرکت “BenQ” دفترهایی در آسیا، اروپا و آمریکایی شمالی دارد و با نزدیک به 1300 نفر نیرو، در حال رشد برند خود است.ماوسهای سری “FK” شاید نه به خوبی “EC1”ها باشند، اما دست کمی از آنها هم ندارند و ادامه دهنده راه ماوسهای قدیمی تری مانند “ZA” هستند. همانند لباسهای یک برند مطرح، این ماوسها هم در سایزهای “S,M,L” ساخته شدهاند که حتی در سایت رسمی شرکت “BenQ” هم این دسته بندی را میبینید که نتیجه طراحی دقیق و ارگونومیک هر کدام برای تنوع بالای کاربران است. پس اگر گیمر هستید و میخواهید وارد مسابقات حرفهای بشوید و یا تنها در خانه و در اینترنت رقابت میکنید، در نقد و بررسی سری “FK” کمی جستجو کنید تا با ریزه کاریهای آن بیشتر آشنا شوید و سایز مناسب دست خود را پیدا کنید.
جعبه
جعبه و بسته بندهایهای ماوسهای سری “FK” از خود ماوسها هم هیجان بیشتری دارند. رنگ یکدست سیاه در کل بدنه که هر ایرانی آن را دوست دارد در کنار لوگوی قرمز رنگ و آتشین “Zowe” در بالای جعبه، حس گیمینگ را حتی قبل از باز کردن، به ذهن ما ارسال میکند. لوگوی کم رنگ شرکت “BenQ” در پایین جعبه نشان میدهد که آنها فقط حضور خود را به عنوان صاحب برند اعلام میکنند، اما همچنان برند گیمینگ آنها “Zowie” نام دارد و نمیخواهند که جای آن را بگیرند. وقتی که جعبه را باز کنید، ماوس “+FK 1” در یک بسته بندی مقوای و زیر یک پوشش پلاستیکی در معرض دید شما قرار میگیرد که به همراه آن، یک عدد استیکر برند برای مشتریان وفادار، دو عدد کفی اضافی، یک دفترچه مخصوص برای تغییرات تنظیمات سرعت و حساسیت ماوس و یک کارت اطلاعات در مورد شرکت، به شما داده میشود.
ظاهر و بدنه
همچنان سادگی و طراحی کمی سنتی، حرف اول را در همه مدل ماوسهای گیمینگ “Zowie” میزند. ماوس “+FK 1” هم از این چهارچوب خارج نیست و شکل و ظاهر عجیب و غریب و فضایی ندارد. بدنه یکدست مشکی از جنس پلاستیک بسیار مرغوب و خوش دست، تمام سطح آن را تشکیل داده و به غیر از لوگوی شرکت در پایین بدنه، هیچ بخش دیگری به رنگ قرمز نمیدرخشد.
“+FK 1” بزرگ ترین سایز ممکن در میان سری است و بهترین کاربری را برای گیمرها و حرفهایهای دارد که دست پهن آنها با سایز کوچک (FK 2) و متوسط (FK 1) مشکل دارد و گریپ آنها را سخت تر میکند. طول آن 128 میلیمتر است و از کف تنها 38 میلیمتر ارتفاع دارد. اما با این که این مدل بزرگ ترین سایز در ردیف خود است و به آن عرض بیشتری دادهاند، اما سازندگان همچنان موفق شدند که وزن آن را زیر 100 گرم باقی نگه دارند تا این سری ماوسهای گیمینگ شرکت “BenQ” به همراه سری “EC 1”، به مانند گاو پیشانی سفید در میان رقبا، خودنمایی کنند.
تاکید این شرکت چند ملیتی بر آیین خود، از ظاهر شدن قابلیتها و دکمههای عجیب بر روی ماوس “+FK 1” جلوگیری میکند. برای زیبا سازی بیشتر، خبری از "بک لایت" و نورپردازی “RGB” نیست و حتی بدنه هم تنها در دو رنگ مشکی یا سفید ساخته میشود (که در سایت نانو کامپ فقط رنگ مشکی آن در دسترس است). گریپهای بدنه نیز ساده و فرو رفته به داخل هستند و حتی برای آنها روکش مخصوص ضد عرق یا لبههای آهنی نیز گذاشته نشده است و شرکت گیمینگ “Zowie” تمام تلاش و تکنولوژی خارق العاده خود را معطوف به تست گرفتن از دستها و گریپها و در نهایت طراحی یک ماوس ارگونومیک برای گیمرها و حرفهایها (راست دست و چپ دست – برخلاف سری EC 1) با هر سبک گریپ (نوک انگشت، کف دست یا پنجه) کرده است.کابل این ماوس هم 2 متر طول دارد که بیشتر از نیاز هر گیمری است و جنس لاستیکی (بدون روکش ویژه) آن، جابجایی راحت را برای ما آسان میکند، اما اگر با گیر کردن سیم ماوس یا پیچ خوردن آن مشکل دارید، من به شما تهیه یک "ماوس بانجی" را پیشنهاد میکنم که شرکت “Zowie” مدل موفق و محبوب خود به نام "Camade" را برای این کار و علاقه مندان دارد.
ویژگیها و گریپ
“+FK 1” طولی به اندازه 128 میلیمتر و برابر با “FK 1” دارد و شاید با گذاشتن این سه در کنار هم، به قدری آنها را شبیه بدانید که تصور کنید که شرکت “BenQ” شما را دست انداخته است. اما تفاوت اصلی زمانی خودش را نشان میدهد که از بالا به آن نگاه کنید. در حالی که پهنای “FK 2” بین 58 تا 64 میلیمتر و “FK 1” بین 60 تا 67 میلیمتر است، در مدل مورد بررسی ما، این ارقام به 62 تا 68 میلیمتر افزایش پیدا کردهاند. تنها چند میلیمتر کافی بود که کاربری “FK 1+” از دستهای متوسط و کوچک را به مناسب برای دستهای بزرگ یا خیلی بزرگ تغییر بدهد. البته به این معنی نیست که دستهای کوچک تر دیگر نمیتوانند آن را لمس یا با آن کار کنند، بلکه اگر به دو نکته زیر توجه کنید، متوجه میشوید که سبک گریپ آنها تغییراتی خواهد کرد که شاید هر کسی با آن راحت نباشد :
در نحوه کنترل و نشستن ماوس گیمینگ زیر دست نیز (دقت)، دو سبک از حرفهایها وجود دارند (سبک گریپ) :
• دسته اول از نوک انگشتان خود برای کنترل کردن ماوس و حرکت آن، استفاده میکنند و کف دست کامل بر روی ماوس قرار نمیگیرد. (گریپ نوک انگشتی و پنجهای)
• دسته دوم دست خود را کامل بر روی ماوس قرار میدهند و کف دست بیشتر نقش هدایت کننده دارد و ماوس به وسیله آن کنترل میشود. (گریپ کامل یا کف دست)
همچنین، در نحوه تکان دادن ماوس (حرکت)، دو سبک از حرفهایها وجود دارند :
• دسته اول که با حرکت بازو اقدام به جابجایی ماوس خود میکنند و با مچ دست، حرکتهای دقیق و ریز مانند نشانه گیری یا انتخاب جداگانه چندین کاراکتر را انجام میدهند.
• دسته دوم حرفهایهایی هستند که از حرکت فقط مچ دست استفاده میکنند و زیاد بازوی خود را جابجا نمیکنند.
در جمع بندی، سعی میکنم به واضح ترین روش ممکن، نوع کاربری “+FK 1” را توضیح دهم. اگر عرض دست شما "11 سانتیمتر" یا بیشتر است، حتما این ماوس را انتخاب کنید و مطمئن باشید که ضرر نخواهید کرد.
اما اگر عرض دست شما کوچک تر از این رقم است، به وزن کم و ارتفاع 38 میلیمتری از سطح زمین و قوسی که در میانه بدنه (نه در انتها) شکل گرفته، توجه کنید. ارتفاع کم از سطح و عرض زیاد، دستهای کوچک را به سمت گریپ "نوک انگشتی" هدایت خواهد کرد و با توجه به وزن کم “+FK 1” به راحتی با نوک انگشتان نیز حرکت میکند و تقریباً اهمیتی ندارد که شما فقط با مچ یا با کل بازو ماوس را حرکت میدهید، زیرا انرژی زیادی لازم نخواهید داشت.
دستهای بزرگ و حتی متوسط نیز، بر روی ماوس کامل خواهند نشست و شاید تنها بعضی از گیمرها، به گریپ "پنجهای" روی بیاورند. باز هم با نشستن کامل دست بر روی ماوس، حس بسیار عالی میگیرید و به هر حالتی که دوست دارید ماوس را حرکت بدهید و نشانه بگیرید و نگران لحظهای از خطا یا مشکل با “+FK 1” نباشید. در واقع شرکت “BenQ” و “Zowie” با انجام تستهای گریپ بر روی هزاران کاربر معمولی و گیمر، قبل از طراحی و ساخت ماوسهای گیمینگ خود، از کاربردی بودن آنها برای هر دست و هر سبک گریپی مطمئن شدهاند.
سنسور و نوع کلیدها
سنسور اپتیکال “+FK 1” به نام “Avago-3310” معروف است و به نظر میرسد که نباید فعلا انتظار تغییر استراتژی از سمت شرکت “BenQ” در به کارگیری دیگر سنسورهای اپتیکال داشته باشیم و علاقه آنها به این مدل، جاودانه است. البته اشتباه نکنید، منظورم این نیست که سنسور بدی را انتخاب کردهاند که شاید یکی از بهترینهای بازار باشد. در بیشتر تستهای گرفته شده از ماوس گیمینگ “FK 1+”، سنسور “3310” به بهترین نحو پاسخگوی حرکتهای دست بود. در چرخشهای سریع، این مدل به هیچ وجه گزارش اشتباه ارسال نمیکرد و نشانه ماوس، از کنترل خارج نمیشد. این دقت بالا در حرکتهای آرام (به عنوان مثال در زمانه نشانه گیری در بازیهای اول شخص) هم به خوبی مشاهده شد و لرزشهای ریزی که سنسورهای دیگر میسازند، در این مدل به هیچ وجه دیده نمیشود. همچنین آستانه فعال شدن سنسور نیز به ارتفاع 1.2 میلیمتر (یا قطر یک عدد دی.وی.دی بر روی پدهای نرم سرعت) و 2.4 میلیمتر (قطر دو عدد دی.وی.دی بر روی پدهای دقت یا زبر) و بر روی پدهای رنگی نیز به ارتفاع یک عدد دی.وی.دی است.
کلیدهای “+FK 1” نیز از نوع “Huano” هستند که نظرهای مختلف و متفاوتی در مورد آنها وجود دارد. اما چند نکته را در با اطمینان خاطر میتوان گفت :
1. نسبت به کلیدهای “Omron” سفت تر هستند و باید برای فعال کردن آنها انرژی بیشتری بر آنها وارد شود، یعنی کلیک کردنها شما محکم تر خواهد بود و با سّر خوردن انگشت بر روی کلیدها، فعال نمیشوند.
2. سرعت کلیدها در برگشت نیز به دلیل سفت بودن آنها، کمتر است و زمان بیشتری میبرند. البته این زمان در حد چند میلی ثانیه است اما در بازیهای “FPS” یا اول شخص، همین چند میلی ثانیه به کنترل بهتر نوع تیراندازی میکند. اما در بازیهای “RTS” یا استراتژیک، کلیکهای محکم تر و سرعت کمتر، گاهی مشکل ساز هستند و باید به این فرم عادت کرد.
کلیدها و نرم افزار
همانطور که احتمالا از عکسهای “+FK 1” هم متوجه شدهاید، بر روی این ماوس تنها پنج کلید (در اصل هفت کلید) وجود دارند که دنیایی از قابلیتهای “Macro” مخصوص برای بازیهای “RTS” یا استراتژیک را به شما ارائه نمیکنند اما اگر طرفدار و دوستدار بازیهای “Moba” مانند بازی “Leauge of Legends” یا “Dota2” و یا بازیهای اول شخصی مانند “Cs:Go” هستید، با این بخش مشکلی نخواهید داشت.
چرا گفتم پنج کلید ؟ دلیل این حرف من، بلااستفاده ماندن دو کلید پس از تنظیم کردن ماوس برای خود (که بستگی به راست دست یا چپ دست بودن شما دارد)، است. کلیدهای کناری هم در سمت چپ و هم در سمت راست حضور دارند که باید یک سری از آنها را غیر فعال کنید تا در زمان بازی یا کار کردن، انگشت کوچک شما با آن برخورد نکرده و فرمان اضافی را به کامپیوتر ارسال نکند.برای بازاریابی و فروش بیشتر “FK 1+”، شرکت “BenQ” آن را یک ماوس گیمینگ “Plug & Play” معرفی کرد که به این معنی است که هر وقت شما به یک "لَن پارتی" یا یک رویداد بزرگ بدون اینترنت بروید، نیازی به بردن سی.دی مخصوص نرم افزار ماوس یا دانلود کردن آن با گوشی و ریختن آن ندارید، فقط “+FK 1” را به لپتاپ یا کامپیوتر وصل کنید و چند لحظه صبر کنید تا "بک لایت" قرمز لوگو روشن شود تا آماده به مبارزه و رقابت شوید.پروفایلهای مخصوص هم برای شخصی سازی “FK 1+” وجود ندارند که جای تعجب هم ندارد. نداشتن کلیدهای اضافی و شلوغ، تنظیمات ساده به کمک کاتالوگ و متناسب بودن ماوس برای بازیهای اول شخص و “Moba”، نیاز به پروفایلهای ویژه گیمینگ را کم رنگ کردهاند.
نتیجه گیری و نظر کارشناسان
هر محصولی از شرکت “BenQ” و برند گیمینگ آنها یعنی “Zowie”در بازار مشاهده کردید، بدون تردید و درنگ به آن نزدیک شوید.حتی بدترین آنها هم، بهترینهای بسیاری از برندهای دیگر در بازار را در رقابت پشت سر میگذارند و شاید لازم نباشد یادآوری کنیم که ماوس گیمینگ “+FK 1” یکی از بهترین ماوسهای گیمینگ به خصوص برای بازیهای اول شخص است که مناسب برای دستها و گریپهای بزرگ ساخته میشود. پس اگر با قیمت بالای آن کنار آمدهاید و حاضر هستید هزینه بالایی برای یک ماوس بدهید، سری “FK” را انتخاب کنید.
لینک محصول