سلام دوست من وقت بخیر

چگونه هوش مصنوعی تغییراتی را در تولید برنامه‌های تلویزیون به وجود آورد؟

چگونه هوش مصنوعی تغییراتی را در تولید برنامه‌های تلویزیون به وجود آورد؟

>

پیشرفت هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی فقط تغییراتی در لوازم دیجیتالی و کامپیوتری به وجود نیاورد. در واقع AI در مواردی تأثیرگذار بوده که شاید اصلاً به آن فکر هم نمی‌کردید؛ آن تولید برنامه‌های مختلف و در نتیجه تغییر در ساخت تلویزیون است. سؤال اینجاست که چگونه فناوری یادگیری ماشینی روی این دو مورد تأثیر گذاشته است؟ اصلاً آیا امکان‌پذیر است؟ بله. کاملاً هم امکان‌پذیر است. برای اینکه بفهمید چگونه این اتفاق افتاده و در آینده هم بیشتر شاهدش خواهیم بود، بهتر است که حتماً ادامه این مقاله ما را مطالعه کنید.
 

تغییرات هوش مصنوعی در ساخت تلویزیون و برنامه‌های آن

 
 

تولید برنامه‌های باکیفیت


یکی از مزایای هوش مصنوعی در تولید برنامه‌هایی است که در گذشته از آن به عنوان افسانه یاد می‌شد. برنامه‌هایی که تا همین چند سال پیش هم کسی فکرش را نمی‌کرد که امکان تولید آن‌ها به وجود بیاید؛ سریع‌تر از آنچه فکرش را می‌کردند. بی بی سی در سال 2020 پیشتاز این تحقیق علمی ‌شد و از روش AI برای فیلمبرداری از نقاط با دسترسی سخت انجام دهد. تمامی حرکات در این تکنولوژی از طریق فرآیند یادگیری ماشینی در دوربین ثبت می‌شود. سپس این دوربین می‌تواند با استفاده از به روزترین فناوری‌ها، به نقاطی رفته و از همه مهم‌تر به صورتی برنامه‌ها را ضبط کند که انگار یک فیلمبرداری واقعی این کار را انجام می‌دهد.

این قابلیت باعث شد تا برنامه‌های پخش شده دارای کیفیت بسیار بالایی باشند؛ کیفیت همانند یک تصویر طبیعی داشته باشند. بدون هوش مصنوعی، تولید چنین برنامه‌هایی نه تنها سخت بود، بلکه نیاز به بودجه بسیار بالایی هم داشت؛ اما حالا برنامه‌ها دارای کیفیت 4K هستند که به راحتی با یک تلویزیون باکیفیت می‌توان آن‌ها را پخش کرد.
 

توالی خودکار سکانس


یکی از مشکلات فیلمبردارها در ضبط سکانس پشت سر هم است. شاید در تولید و ساخت یک سریال یا فیلم سینمایی، چندبار گرفتن یک سکانس دیگر طبیعی و حتی لازم باشد؛ اما برای برنامه‌های مستند، این مسئله همیشه امکان‌پذیر نیست. برای اینکه همه چیز یک بار اتفاق می‌افتد. پس لازم است تا هر تصویری در آن واحد ضبط شود که متأسفانه همیشه این مسئله به دلیل بودن فقط یک دوربین امکان‌پذیر نیست.
حالا هوش مصنوعی چه کمکی می‌کند؟ با الگوریتمی که برای هوش مصنوعی تعریف شده، می‌توان به زبان ساده به او گفت که تمامی تصاویر دور خود را ضبط کند؛ سپس تصاویری را ذخیره کند که از نظر موضوع به هم مرتبط هستند. برای دسترسی به این کار باید سکانس به سکانس پیش رفت. ضبط هر سکانس و ادیت آن خیلی زمان‌بر و پرهزینه است؛ اما هوش مصنوعی می‌تواند در همان لحظه هر سکانسی را ضبط، ویرایش و برش داده و بعد به هم متصل کند. در آخر فیلمی تحویل شما دهد که اصلاً متوجه برش قسمت‌های مختلف آن نشوید.
 

تغییر برنامه‌های تلویزیون


قابلیت یادگیری هوش مصنوعی به صورتی است که می‌توان از اقدامات کاربر و بیننده تلویزیون به خوبی متوجه علائق او شود. به این صورت وقتی فردی چندبار کانال‌ها و برنامه‌های خاصی را مشاهده کند، بعد از چند وقت به او پیشنهادهای مختلف و صد البته مرتبط داده خواهد شد. این تازه ساده‌ترین قابلیت هوش مصنوعی است. همچنین امکان مدیریت تلویزیون و برنامه‌ها را به افراد از طریق دیگر ابزارها را خواهد داد. شاید الآن هم چنین قابلیت‌هایی بدون AI وجود داشته باشد؛ اما با AI، خروجی کار خیلی دقیق‌تر خواهد بود.

اما مهم‌ترین مزیت، پیدا کردن برنامه‌های دلخواه است. حتماً بارها برای شما پیش آمده که به دنبال برنامه‌های دلخواه و قدیمی مورد علاقه خود بوده‌اید؛ اما نمی‌توانستید آن‌ها را پیدا کنید. هوش مصنوعی در اینجا به شما کمک خواهد کرد. البته همه این‌ها به رفتار شما بستگی دارد؛ هوش مصنوعی بر اساس تعامل شما با تلویزیون نتیجه‌گیری خواهد کرد که چه چیزی را نشان دهد. پس خیلی مهم است که دقیقاً همان چیزی را به او از رفتار و تعامل خود نشان دهید که در آینده از او توقع دارید.
 

قابلیت تشخیص چهره و صوت


قابلیت تشخیص چهره و صوت هنوز در همه تلویزیون‌ها به وجود نیامده است؛ در بعضی برندهای معروف و مدل‌های خاصشان چنین قابلیتی مشاهده شده است. در خصوص این قابلیت ما هنوز نمی‌توانیم اظهارنظر دقیقی بکنیم. نکات و مسائلی تا الآن نوشته و گفته شده است؛ اما اینکه دقیقاً به چه صورت کار می‌کند، کمی سخت است. فعلاً در این حد می‌دانیم که با استفاده از قابلیت تشخیص چهره امکان ورود به تلویزیون یا کانال‌های خاص وجود خواهد داشت. همچنین می‌توان از طریق اسکن کاراکترهای خاص، برنامه‌های بازی شده توسط آن بازیگر را نشان داد.
 

کمک به افراد معلول، کم شنوا، بینایی ضعیف یا نابینا


یکی از مزایای هوش مصنوعی که تا الآن روی آن تبلیغات زیادی شده است، کمک به افرادی معلول یا آن‌هایی است که مشکلاتی شنوایی و بینایی دارند. یکی از قابلیت‌هایی مطرح شده، تفسیر برنامه‌ها از لحن گفتار برای افراد کم شنوا و تبدیل آن به متن است. البته اینکه چنین چیزی تا الآن محقق شده، اطلاعی در دست نیست؛ اما هیچ چیز نشد ندارد. به هر حال باید تا چند سال دیگر صبر کرد و دید که AI برای گروه افراد که تعدادشان هم اصلاً کم نیست، چه چیزی دارد؛ به ویژه برای ناشنوایان چگونه می‌خواهد تصویری را برایشان ایجاد کند.

اما اصل کار هوش مصنوعی فقط مربوط به برنامه‌ها نیست. هدف هوش مصنوعی در این است که کیفیت تولیدات تلویزیون از طریق خود دستگاه بهتر شود. برای مثال، هوش مصنوعی می‌تواند از طریق برنامه‌های خاصی کد رنگ اصلی را دریافت کند. بعد این کد را با برنامه‌های مشابه تطابق دهد. اگر کیفیت برنامه پایین بود، آن کد را جای رنگ‌های مشابه قرار می‌دهد تا کیفیت برنامه نمایش داده شده بیشتر شود.

باید گفت که هوش مصنوعی هنوز جا کار زیادی برای ورود به صنعت تلویزیون دارد. استفاده از چنین تکنولوژی برای شرکت‌ها هزینه‌بر است و این مسئله باعث افزایش قیمت دستگاه‌ها می‌شود. در حال حاضر هم شرکت‌ها نمی‌توانند چنین ریسکی را متقبل شوند. پس فعلاً باید با همان صفحه‌نمایش‌های 4K یا 8K برنامه‌های مورد علاقه را تماشا کرد. البته که چنین صفحات نمایشی به هیچ وجه کیفیت بدی ندارند؛ اما به نظر می‌رسد که تا چند سال دیگر حداقل شاهد نوع جدیدی از تلویزیون‌ها با قابلیت‌های متفاوت‌تری باشیم.

مطالب مرتبط:

همه چیز در خصوص تلویزیون 4K
تلویزیون 8K چیست؟


 

پیام ها و نظرات