سلام دوست من وقت بخیر

انواع سیستم عامل لپ تاپ

انواع سیستم عامل لپ تاپ

>


وقتی صحبت از سیستم عامل می‌شود، ویندوز اولین کلمه‌ای است که در ذهن تداعی است. کاربران سیستم عامل را با کلمه ویندوز می‌شناسند. البته این نوع شناخت برای همه یکسان نیست؛ اما بیشتر مردم در کشور ما با سیستم عامل ویندوز از XP گرفته تا ویندوز 10 آشنایی دارند. دیگر سیستم عامل‌ها کاربری خاصی داشته و افراد در پروژه‌های خاصی از آن‌ها استفاده می‌کنند. البته هستند برخی که به هیچ وجه حتی برای کارهای عادی هم از ویندوز استفاده نمی‌کنند. بحث‌وجدل همیشه بین سیستم عامل طرفداران مختلف وجود دارد.

این بحث‌های طولانی مدت سؤالات زیادی را همراه با خود دارد. یکی از این سؤالات در تعداد انواع سیستم عامل لپ تاپ است. البته تفاوتی بین لپ تاپ و کامپیوتر وجود ندارد. این سؤال در ذهن تداعی می‌شود که اصلاً چند سیستم عامل وجود دارد که هر سال شاهد افزایش این تنش‌ها هستیم؟ این مسئله‌ای است که در ادامه قصد داریم به آن پاسخ دهیم.
 

سیستم عامل چیست؟


اولین بحثی که باید به آن پاسخ دهیم، این است که سیستم عامل یا OS چیست؟ بحث شناخت با سیستم عامل برای خود حداقل سه واحد دانشگاهی را اختصاص داده است. بحثی که فنی و تخصصی بود و موضوع اصلی این مقاله هم نیست. در این مقاله قصد داریم تا OS را با بیانی دیگر برای شما بنویسیم.

سیستم عامل یا OS(Operationg System) مهم‌ترین نرم افزاری است که در کامپیوتر شما اجرا می‌شود. سیستم عامل همه چیز را از سخت افزار و نرم افزار گرفته تا تمامی فرآیندهای انجام شده را مدیریت می‌کند. بدون این نرم افزار اصلاً کامپیوتر شما قابل استفاده نخواهد بود. فقط چند قطعات فیزیکی است که به همدیگر وصل شده است. سیستم عامل برنامه‌ای است که پس از بارگیری اولیه با کمک یک برنامه راه انداز، اجرای برنامه‌های دیگر را مدیریت می‌کند. این برنامه‌های کاربردی با درخواست خدمات از طریق رابط برنامه کاربردی (API) استفاده می‌شوند. این برنامه‌ها می‌توانند به صورت مستقیم از طریق این رابط کاربری با سیستم عامل در ارتباط باشند.
 

چرا باید از سیستم عامل استفاده کرد؟


یک سیستم عامل مزایای قدرتمندی برای نرم افزار کامپیوتر و توسعه نرم افزاری به همراه خواهد داشت. بدون سیستم عامل، هر برنامه باید UI مخصوص به خود را داشته باشد و همچنین کدهای جامع هم نیاز دارند تا همه عملکردهای سطح پایین کامپیوتر مانند ذخیره سازی دیسک، رابط شبکه و غیره مدیریت کنند. با توجه به زیاد بودن تعداد قطعات سخت افزاری، انجام اینکار واقعاً غیرممکن است. در عوض بسیاری از کارهای معمولی مانند ارسال بسته شبکه یا نمایش متن روی ابزارهای خروجی استاندارد مانند صفحه نمایش می‌تواند در یک نرم افزار سیستم بارگیری شود؛ نرم افزاری که به عنوان واسط بین برنامه‌ها و سخت افزار عمل می‌کند. نرم افزار سیستم روش سازگار و قابل تکرار را برای برنامه‌ها به منظور ارتباط با سخت افزار بدون نیاز به دانستن جزئیات به سخت افزار ایجاد می‌کند.

تا زمانی که هر برنامه در یک روش به برنامه و خدمات یکسانی دسترسی داشته باشد، آن نرم افزار سیستمی یا همان سیستم عامل می‌تواند به تعدادی از نرم افزارها خدمات دهد. این کار علاوه بر اینکه زمان کدنویسی مورد نیاز را برای توسعه و دباگ کردن یک برنامه کاهش می‌دهد، به کاربران این اطمینان را می‌دهد که سخت افزار سیستم را از طریق رابط‌های مشترک و کاملاً شناخته شده کنترل، ساختاری بندی و مدیریت کنند.

پس از نصب، سیستم عامل به کتابخانه وسیعی از درایورهای دستگاه‌ها متکی است تا خدمات خود را به سخت افزارهای خاص متناسب کند؛ بنابراین هر برنامه کاربردی ممکن است که یک تماس مشترکی با ابزار ذخیره سازی برقرار کند. OS آن تماس را دریافت کرده و از درایور مربوط برای ترجمه و تبدیل تماس به اقدامات مورد نیاز برای سخت افزار اصلی در آن کامپیوتر خاص استفاده می‌کند. امروزه سیستم عامل یک پلتفرم جامعی را ایجاد می‌کند که طیف وسیعی از سخت افزارها را شناسایی، ساختاربندی و مدیریت می‌کند. این طیف‌ها شامل پردازنده‌ها، ابزارهای مموری و مدیریت حافظه، چیپست ها، حافظه‌ها، شبکه بندی، پورت‌های ارتباطی مانند VGA، HDMI و USB و رابط‌های زیرسیستمی مانند PCIe است.

به طور خیلی خلاصه باید گفت که سیستم عامل همه نرم افزارها و سخت افزارهای روی کامپیوتر را مدیریت می‌کند. بیشتر اوقات، چندین برنامه کامپیوتری مختلف در زمان یکسان اجرا می‌شوند و همه آن‌ها نیاز دارند تا به پردازنده مرکزی، مموری و حافظه دسترسی داشته باشند. سیستم عامل همه این کارها را هماهنگ می‌کند تا هر برنامه به آنچه نیاز دارد، دسترسی راحتی داشته باشد.
 

عملکرد یک سیستم عامل


یک سیستم عامل سه قابلیت اساسی را ایجاد می‌کند: UI را از طریق CLI یا GUI پیشنهاد می‌دهد، اجرای برنامه‌ها را مدیریت می‌کند و منابع سخت افزار سیستم را به برنامه‌ها اختصاص می‌دهد.
 

UI یا رابط کاربری


هر سیستم عامل به یک UI نیاز دارد تا به کاربران و ادمین ها امکان ارتباط با OS برای نصب، ساختاربندی و حتی عیب یابی سیستم عامل و سخت افزارهای اساسی مرتبط با آن را می‌دهد. دو نوع UI اساسی وجود دارد: CLI و GUI.

CLI یا پنجره حالت ترمینالی، یک رابط مبتنی بر متن ایجاد می‌کند که در آن کاربران برای وارد کردن دستورات و پارامترهای خاص و آن هم مرتبط با وظایف خاص به صفحه کلید سنتی متکی هستند.

GUI اغلب توسط کاربران عادی یا نهایی سیستم به صورت مکرر استفاده می‌شود که در درجه اول به دستکاری و کار فایل ها و برنامه‌ها علاقه‌مند هستند؛ مانند دابل کلیک روی آیکن فایل در برنامه پیشفرض آن. CLI بیشتر بین کاربران در سطح پیشرفته محبوبیت دارد. کاربرانی که باید تعدادی دستورات تکراری را به صورت منظم ایجاد و اجرا کنند.
 

مدیریت برنامه‌های نرم افزاری


یک سیستم عامل راه اندازی و مدیریت هر نرم افزار و برنامه را مدیریت می‌کند. در حقیقت به طور معمول مجموعه‌ای از رفتارها را مانند به اشتراک گذاری زمانی چندین فرآیند یا رشته ها پشتیبانی می‌کند. از این رو چندین برنامه می‌توانند زمان پردازنده‌های موجود را به اشتراک بگذارند، وقفه‌هایی را مدیریت کنند که برنامه‌ها برای جلب توجه سریع پردازنده ایجاد می‌کنند، اطمینان حاصل کنند از اینکه فضای کافی برای اجرای اپلیکیشن ها و داده‌های مرتبط بدون تداخل با فرآیند وجود دارد و حافظه را بدون اختلال در برنامه‌های دیگر یا OS مدیریت کنند.

یک سیستم عملیاتی همچنین می‌تواند از API ها پشتیبانی کند تا برنامه‌های کاربردی را قادر سازد که از عملکردهای OS و سخت افزارها بدون نیاز به دانستن هر چیزی در خصوص حالت OS یا سخت افزار سطح پایین استفاده کنند؛ برای مثال، API ویندوز می‌تواند یک برنامه را برای به دست آوردن ورودی از صفحه کلید یا ماوس جمع‌آوری کند؛ المان‌های GUI را مانند دکمه ایجاد کند و فایل ها در حافظه خوانده و بنویسد. برنامه‌های کاربردی همیشه مناسب و متناسب شده برای استفاده سیستم عاملی بوده که برنامه قصد اجرا روی آن را دارد.
یک سیستم عامل می‌تواند خدمات زیر را برای یک برنامه کاربردی انجام دهد:

- در سیستم عامل چند وضعیتی که چندین برنامه می‌توانند در یک زمان اجرا شوند، OS تعیین می‌کند که کدام برنامه اجرا و چقدر زمان به آن اختصاص داده شود.

- ورودی و خروجی را از سخت افزارهای متصل مدیریت می‌کند؛ مانند هارد دیسک و پرینترها.

- پیام‌هایی را به هر برنامه کاربردی یا اپراتور سیستم ارسال می‌کند. این پیام در خصوص حالت عملیات و هر خطایی که اتفاق افتاده است.

- مدیریت بارگیری برنامه را پیگیری می‌کند تا برنامه مورد نیاز زودتر آغاز شود.

- در کامپیوترهایی با فرآیند موازی یک سیستم عامل می‌تواند چگونگی تقسیم برنامه را مدیریت کند.

- همه پلتفرم های کامپیوتر اصلی به یک سیستم عامل نیاز دارند و سیستم عامل باید با چندین ویژگی مختلف برای برآورده کردن نیازهای خاص توسعه پیدا کنند.
 

مدیریت ابزار

 
یک سیستم عامل وظیفه شناسایی، ساختاربندی و ایجاد برنامه‌های کاربردی با دسترسی مشترک به دستگاه سخت افزاری را دارد. همانطور که سیستم عامل سخت افزار را شناسایی می‌کند، درایورهای متناظر را نصب می‌کند. همچنین یک سیستم عامل وظیفه شناسایی و نصب پرینتر را دارد. این عملیات برای دیگر ابزارهای کامپیوتر از جمله مادربرد، کارت گرافیک، پورت‌های یو اس بی و غیره هم تکرار می‌شود.

در حالت کلی و به طور خلاصه عملیات یک سیستم عامل به اجزای زیر تقسیم می‌شود:

- مدیریت فرآیند که به سیستم عامل امکان ایجاد و حذف فرآیند را می‌دهد. همچنین سازوکارهایی را برای همگام سازی و ارتباط بین فرآیندها ایجاد می‌کند.

- مدیریت حافظه که حافظه را به برنامه‌های مورد نیاز اختصاص می‌دهد.

- مدیریت فایل که همه فعالیت‌های مرتبط با فایل را مانند سازماندهی حافظه، نامگذاری، اشتراک گذاری و غیره را انجام می‌دهد.

- مدیریت ابزار که فایل ردیابی همه ابزارها را ذخیره می‌کند. همچنین دستگاه‌های ورودی و خروجی را هم کنترل می‌کند.

- مدیریت سیستم I/O که ویژگی‌های اصلی هر سخت افزاری را از دید کاربر مخفی می‌کند.

- مدیریت حافظه ثانویه که دستورالعمل‌ها و داده‌های ذخیره شده را برای استفاده یک برنامه مدیریت کرد.

- مدیریت امنیت که از سیستم برابر تهدیدها محافظت می‌کند.

- تفسیر دستورات که برای پردازش آن‌ها انجام می‌دهد.

- شبکه سازی که باعث ارتباط پردازنده‌ها در سیستم می‌شود.

- مدیریت ارتباطات که کامپایلرها، مفسرها و منبع نرم افزاری دیگر را با هم هماهنگ می‌کند.
 

تاریخچه سیستم عامل


اگر بخواهیم که در خصوص تاریخچه سیستم عامل بنویسیم، برای خودش مقاله طولانی می‌شود؛ اما بد نیست که نیم نگاهی به تاریخچه ابتدایی سیستم عامل داشته باشیم:

- اولین بار در اواخر دهه 1950 برای مدیریت ذخیره سازی نوار به وجود آمد.

- آزمایشگاه تحقیقاتی جنرال موتورز از OS برای اولین بار در اواخر دهه 1950 برای IBM 701 خود استفاده کرد.

- در اواسط دهه 1960 سیستم عامل‌ها شروع به استفاده از دیسک کردند.

- در اواخر دهه 1960 نخستین ورژن سیستم عامل یونیکس توسعه پیدا کرد.

- نخستین OS که توسط مایکروسافت ساخته شد، داس بود. این نوع در سال 1981 با خرید نرم افزار 86-DOS شرکت Seattle ساخته شد.

- ویندوز، محبوب‌ترین سیستم عامل، برای اولین بار در سال 1985 هنگام ایجاد GUI و جفت شدن با MS-DOS به وجود آمد.
 

ویژگی سیستم عامل


یک سیستم عامل در حالت کلی دارای ویژگی‌های زیر است:

- دارای حالت محافظت‌شده و سوپروایزری

- اجرای برنامه‌ها

- مدیریت حافظه و اجرای چندوظیفه‌ای

- مدیریت عملیات ورودی و خروجی

- ردیابی و مدیریت خطا

- اختصاص منبع

- محافظت منابع و اطلاعات

کرنل یا هسته چیست؟


در بحث شناخت سیستم عامل، به کلمه کرنل (Kernel) یا هسته برخواهید خورد. هسته مؤلفه اصلی سیستم عامل است. تنها کاری که توسط کرنل انجام می‌شود، مدیریت ارتباط بین نرم افزار و سخت افزار است. در حقیقت کرنل در واقع هسته اصلی کامپیوتر است و ارتباط سخت افزاری و نرم افزاری دستگاه به این هسته وابسته است. هسته با یک پوسته بوده که بخش بیرونی آن را شکل می‌دهد.
 

ویژگی‌های کرنل


- برنامه ریزی سطح پایین فرآیندها

- ارتباط بین فرآیند

- همگام سازی فرآیند

- تغییر متن (Context)
 

انواع کرنل


کرنل انواع مختلفی دارد که در میان آن‌ها دو نوع از همه محبوب‌تر هستند.

Monolithic

یک هسته مونولیتیک یا یکپارچه شامل یک کد یا بلوکی واحد از برنامه است. این همه خدمات مورد نیاز پیشنهاد شده از طرف سیستم عامل را ایجاد می‌کند. این نوع طراحی ساده ای داشته و لایه ارتباطی متمایز بین سخت افزار و نرم افزار ایجاد می‌کند.

میکروکرنل

میکروکرنل همه منابع سیستم را مدیریت می‌کند. در این نوع، خدمات در فضا آدرسی تعیین شده اجرا می‌شوند. خدمات یوزر در فضای آدرس کاربر ذخیره می‌شود و خدمات کرنل زیر فضای آدرس کرنل ذخیره می‌شود. از این رو به کاهش اندازه کرنل و سیستم عملیاتی کمک می‌کند.
 

انواع سیستم عامل


قبل از اینکه بخواهیم در خصوص انواع سیستم عامل رایج برای لپ تاپ بنویسیم؛ ابتدا بهتر است که شناخت کلی از تمامی OS ها داشته باشیم.
 

سیستم عامل دسته‌ای


بعضی فرآیندهای کامپیوتر بسیار طولانی و زمان‌بر هستند. برای افزایش سرعت فرآیندهای یکسان، یک کار با نوعی مشابه از نیازها جمع شده و به صورت گروهی اجرا می‌شود. کاربر این نوع سیستم عامل هیچ‌گاه به صورت مستقیم با کامپیوتر در ارتباط نخواهد بود. در این نوع OS، هر کاربر کار خود را روی ابزارهای آفلاین مانند کارت پانچ انجام داده و سپس آن را به اپراتور می‌دهد.
 

سیستم عامل چندوظیفه‌ای/ به اشتراک گذاری زمان


سیستم عامل به اشتراک گذاری زمان به کاربران این امکان را می‌دهد تا در موقعیت‌های مختلف قرار گرفته تا در زمان یکسان از سیستم عامل استفاده کنند. پردازنده بین چند کاربر تقسیم می‌شود.
 

سیستم عامل زمان واقعی


فاصله زمانی سیستم عامل زمان واقعی برای پاسخ و پردازش ورودی بسیار ناچیز است. این نوع بیشتر در صنعت نظامی و فضانوردی استفاده می‌شود.
 

سیستم عامل توزیع شده


سیستم‌های توزیع شده از پردازنده‌های قرار گرفته زیادی در دستگاه‌های مختلف برای محاسبات سریع استفاده می‌کند.
 

سیستم عامل شبکه‌ای


این نوع روی یک شبکه اجرا می‌شود. در حقیقت این قابلیت را فراهم می‌کند تا داده‌ها، کاربران، گروه‌ها، امنیت، برنامه‌های کاربردی و دیگر عملیات شبکه‌ای را مدیریت می‌کند.
 

سیستم عامل موبایل


همان نوع سیستم عامل‌هایی هستند که روی گوشی یا تبلت اجرا می‌شوند.
 

مزایا و معایب سیستم عامل


- به کاربران اجازه می‌دهد تا با ایجاد یک چکیده، اطلاعات سخت افزاری را مخفی کنند.

- استفاده از رابط کاربری را آسان می‌کند.

- محیطی برای اجرای برنامه کاربران می‌دهد.

- به عنوان رابطی بین برنامه‌های کاربردی و نرم افزار و سخت افزار است.

- از معایب می‌توان به از بین رفتن اطلاعات در صورت بروز مشکل و امن نبودن کامل اشاره کرد.

حالا به سراغ معرفی کلی سیستم عامل لپ تاپ خواهیم پرداخت
 

انواع سیستم عامل لپ تاپ

 
 

مایکروسافت ویندوز


مایکروسافت ویندوز از سال 1985 که برای اولین بار عرضه شد، هنوز هم وجود داشته و یکی از محبوب‌ترین سیستم عامل‌های دنیا است. آخرین ورژنی که در حال حاضر وجود دارد، ویندوز 10 است که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرد. نسخه اولیه ویندوز با سیستم عامل مایکروسافت قبلی با نام MS-DOS وجود داشت. بعد کم کم بحث رابط کاربری به وجود آمد و در حال حاضر این شکل از ویندوز را می‌بینیم. ویندوز ویستا در سال 2007، ویندوز 7 در سال 2007 و ویندوز 8 در سال 2012 به بازار عرضه شدند.

معرفی کلی انواع سیستم عامل ویندوز

MS-DOS (1981)

این سیستم عامل در ابتدا برای IBM عرضه شد؛ در حقیقت سیستم عامل استاندارد سازگار برای کامپیوترهای خانگی بود. نسخه اولیه داس خیلی ساده بود که مشابه سیستم عامل دیگری به نام CP/M بود. البته نسخه‌های بعدی پیچیده‌تر شدند.

ویندوز 1.0 – 2.0 (1985-1992)

مایکروسافت ویندوز 1.0 در سال 1985 معرفی شد. در این نوع به جای تایپ دستورات، به کاربران اجازه کلیک برای دسترسی به ویندوز را می‌دهد. در سال 1987، مایکروسافت نسخه 2.0 را عرضه کرد که برای پردازنده اینتل 286 طراحی شده بود. در این نسخه‌ایکن های دسکتاپ، شورتکات های صفحه کلید و کارت گرافیک بهبود یافته اضافه شده است.

ویندوز 3.0-3.1 (1990-1994)

ویندوز 3.0 در می 1990 همراه با تغییرات و بهبود آیکن ها، عملکرد و گرافیک با 16 رنگ برای پردازنده اینتل 386 عرضه شد. ویندوز 3.0 شامل فایل منیجر، پرینت منیجر و بازی بود. ویندوز 3.1 در سال 1992 عرضه شد.

ویندوز 95

این نوع در سال 1995 عرضه شد و یکی از مهم‌ترین نسخه‌های سیستم عامل ویندوز بود. این نوع نسبت به نسخه‌های قبلی به ویژه 3.1 پیشرفت چشمگیری داشت. این نوع علاوه بر استفاده از رابط کاربری جدید، بهبودهای دیگری را هم در سیستم داخلی خود داشت. پشتیبانی از برنامه‌های 32 بیتی و اجرای سریع‌تر از تغییرات و بهبودهای این نوع بود.

اگرچه ویندوز 95 می‌توانست برنامه‌های قدیمی را ویندوز و داس را اجرا کند؛ اما به طور اساسی دیگری خبری از DOS به عنوان برنامه اصلی نبود. این به معنای از بین رفتن بسیاری از محدودیت‌های DOS بود.

ویندوز 98 (ژوئن 1998)

این نوع ویندوز از تعدادی از فناوری‌های جدید از جمله FAT32، AGP، MMX، USB، DVD و ACPI پشتیبانی می‌کند. مهم‌ترین ویژگی آن Active Desktop است که مرورگر اینترنت اکسپلورر را با سیستم عامل کرده است.

ویندوز ME

در حقیقت ویندوز ME، نسخه بهبود یافته و به روز شده هسته ویندوز 98 بود که تعدادی از ویژگی‌های ویندوز 2000 را هم داشت. این نسخه در سپتامبر 2000 عرضه شد. همچنین نسخه بوت از داس را هم نداشت.

ویندوز NT

این یک نسخه سیستم عامل 32 بیتی بود که از چندوظیفه‌ای پشتیبانی می‌کند. این ویندوز در سال 1993 عرضه شد و نسخه سرور هم داشت که برای سرور شبکه‌ها استفاده می‌شد.

ویندوز 2000 (فوریه 2000)

این ویندوز به اختصار W2k شناخته می‌شد و برای سیستم‌های تجاری، برنامه‌های نرم افزاری، اتصال به سایت‌های اینترنتی، دسترسی به پرونده‌ها، چاپگر و غیره استفاده می‌شد. مایکروسافت چهار نسخه از ویندوز 2000 را عرضه کرد که شامل حرفه‌ای (برای سیستم‌های دسکتاپ و لپ تاپ)، سرور، سرور پیشرفته و دیتاسنتر بود.

ویندوز ایکس پی (اکتبر 2001)

این ویندوز دارای طراحی انحصاری در رابط کاربری بوده که عملیات جدید آن بر پایه هسته ویندوز 2000 ساخته شد و به کاربر اطمینان بیشتری نسبت به نمونه‌های قدیمی می‌داد. این نوع ویندوز در دو نسخه Home و Prefessional وجود دارد. مایکروسافت در این مدل روی تحرک پذیری در هر دو نسخه تمرکز اصلی خود را قرار داده بود. این سیستم عامل که همین چند وقت پیش از پشتیبانی مایکروسافت خارج شد، از استاندارد امنیتی بی‌سیم 802.11x پشتیبانی می‌کند. ویندوز XP پرفروش‌ترین نسخه مایکروسافت بود.

ویندوز ویستا (نوامبر 2006)

ویندوز ویستا پیشرفت و بهبودهایی در قابلیت اطمینان، امنیت، توسعه آسان، عملکرد و مدیریت نسبت به XP داشت. در این نسخه قابلیت‌هایی از جمله تشخیص مشکلات سخت افزاری قبل از اتفاق افتادن آن‌ها، محافظت در برابر تهدیدهای جدید، زمان راه اندازی و مصرف کم انرژی جدید هستند. در بسیاری از موارد ویستا نسبت به ایکس پی مزایایی داشت و حتی هزینه بروزرسانی سیستم را کاهش می‌داد.

ویندوز 7 (اکتبر 2009)

ویندوز 7 به عنوان جانشین ویندوز ویستا معرفی شد. این ویندوز همراه با ویندوز سرور 2008 R2، نسخه سرور ویندوز 7، منتشر شد. اینترنت اکسپلورر 8، بهبود عملکرد و زمان راه اندازی سیستم، پشتیبانی از دیسک‌های سخت مجازی و بهبود ویندوز مدیا از نکات بهبود یافته این نسخه است.

ویندوز 8

ویندوز 8 در آگوست 2012 عرضه شد. این ویندوز اولین نسخه‌ای بود که از قابلیت لمسی پشتیبانی می‌کرد. طرح کاشی در این ویندوز علاوه بر استفاده راحت باعث پویایی این مدل شده بود.

ویندوز 10

این نوع ویندوز در 25 جولای 2015 عرضه شد. البته نسخه بتا آن از سال 2014 عرضه شد. شروع سریع، افزایش امنیت داخلی و مایکروسافت اج از ویژگی‌های مهم ویندوز 10 بودند.

ویندوز 11 که در سپتامبر 2020 معرفی شد و هنوز هیچ برنامه‌ای برای عرضه آن مشخص نشده است. این نسخه قرار است که نسخه بهبود یافته ویندوز 10 باشد.
 

سیستم عامل مکینتاش


سیستم عامل مکینتاش خطی مجموعه‌ای از سیستم عامل‌هاست که توسط اپل ایجاد شد که در تمامی رایانه‌های مکینتاش یا مک وجود دارد. البته دارای نسخه‌های متفاوتی است. بر اساس آمار جهانی، تعداد استفاده‌کنندگان سیستم عامل مکینتاش کمتر از 10 درصد استفاده‌کنندگان است. گران بودن یکی از دلایلی است که کمتر کاربری ترغیب به استفاده از آن را دارد.

ویژگی‌های این نوع OS شامل:

- استفاده آسان و سریع

- برقراری ارتباط با دستگاه‌های اپل

- امنیت بالا

- اجرای قدرتمند اپلیکیشن ها

- استفاده از برنامه‌ها در هر نقطه‌ای (پشتیبانی از iCloud)

- قابل دسترسی راحت

- پشتیبانی از تکنولوژی به روز
 

سیستم عامل لینوکس


یک نوع اپن سورس است؛ یعنی اینکه توسط هرکسی در دنیا قابل توزیع و تغییر است. رایگان بودن و توزیع‌های مختلف از مهم‌ترین مزیت‌های آن است. بر اساس آمار، میزان استفاده‌کنندگان لینوکس کمتر از 2% است.

ویژگی‌ها و مزیت‌های لینوکس شامل:

- مدیریت راحت و بهتر روند بوت

- دارای هسته برای مدیریت حافظه و دستگاه‌های جانبی

- رسپانسیو کردن فضای کاری کاربر

- دارای سرور گرافیکی برای نمایش باکیفیت

- دارای محیط دسکتاپ برای فضای کاربر بهتر کاربر

- دارای نرم افزارهای زیاد و اختصاصی

مطالب مرتبط:

اندروید 11 چه ویژگی‌هایی دارد؟
چگونگی مدیریت و پاک کردن کوکی های مرورگرها

 

پیام ها و نظرات