
راهنمای خرید چای ساز
>ما ایرانی ها علاقه ی زیادی به نوشیدن چای داریم و روزانه حداقل2یا 3 مرتبه برای تهیه آن وقت میگذرانیم؛ پس وجود یک وسیله ای که بشود با آن چای را درست کرد، درآشپزخانه مان ضروری است .در گذشته از ابزارهایی برای درست کردن چای استفاده می کردند؛ مانند سماور زغالی،گازی،برقی و یا قوری و کتری و غیره که هرکدام برای جوشیدن ودم کشیدن چای به وقت نیاز داشتند.امروزه علاوه بر موارد ذکر شده چای ساز نیز جزو پر طرف دارترین و جدیدترین وسایل برقی است که برای تهیه ی چای و نوشیدنی های گرم به کار میرود و طرفداران خاص خود را دارد.
چای ساز چیست ؟
یک نوع وسیله برقی جهت تهیه و آماده سازی چای که از قوری و کتری و یک صفحه یا استند جهت قرارگیری ملزومات تهیه شده شده و همراه با طراحی مختلف که زیبایی خاص خودش را دارد.روش کار به این صورت هست آب در کتری به وسیله المنت به جوش می آید و قوری نیز با توجه به مدل چای ساز ها، نحوه ی قرار گیری اش و چگونگی دم کشیدن چای متفاوت است .مدل های اولیه طوری طراحی شده است که قوری و کتری در یک صفحه کنارهم قرار میگیرند؛ قوری در جایگاه خود و با روشن کردن دکمه به وسیله حرارت صفحه باعث دم شدن چایی می شود. در مدل های جدید قوری و کتری روی هم قرار دارند به طوریکه کتری با حرارت المنت صفحه به جوش می آید و قوری روی کتری قرار میگیرد و چای توسط بخارآب دم میکشد. تمام قوری دستگاه های چای ساز ها دارای توری و محفظه جدا کننده هستند که تفاله چای را جدا سازی کرده و کار را برای شما آسان تر میکند.در صورتیکه برای بقیه لوازم باید توری جداگانه تهیه کرد که دردسرهای خودش را دارد.
چرا از چایساز استفاده کنیم؟
سرعت بالای جوشیدن آب: سرعت جوشیدن آب در چای سازها نسبت به کتری و سماور بیشتر است و درعرض چند دقیقه آب را به جوش می ید؛ برای مثال وقتی که میخواهید که قبل از رفتن به سرکار، مدرسه یا دانشگاه سریع چایی را دم کنید یا برای آماده سازی سریع چای برای مهمان ها که به اصطلاح سرزده بوده و وقت مهمانی کم است. یکی از مهمترین مسائلی که امروزه برای همه ما اهمیت دارد، افزایش سرعت آماده شدن غذا و نوشیدنی است؛ به ویژه برای افرادی که شاغل و دانشجو هستند. وقت کم است که باید در سریع ترین زمان ممکن چای خود را بنوشند.
قابلیت تنظیم دما: اگر اهل خوردن دم نوش های متفاوتقهوه و دیگر نوشیدنی های گرم هستید میتوانید در زمان خرید چای ساز، نوعی را انتخاب کنید که قابلیت تنظیم دما را داشته باشد. با این قابلیت میتوانید به راحتی درجه را به دلخواه کم کرده یا جهت دم کشیدن دم نوش ها و چای های مختلف یا همیشه گرم ماندن آب جوش همچنین درجه را میتوان زیاد کرد برای سریع جوش آمدن و درست کردن نوشیدنی های فوری و آماده، چای ساز خیلی مناسب است.
قابلیت خاموش شدن خودکار پس از جوش آمدن: ممکن است شما یک یا چند دفعه به دلیل مشغول بودن به کاری یا فراموش کردن، تجربه سوزاندن کتری یا سماور را داشته باشید؛ اما اگر یک چای سازداشته باشید با خیال راحت میتوانید به کارهایتان برسید. اگر کتری برقی اش جوش بیاید به طور خودکار روی حالت دم کردن قرار میگیرد و نمی سوزد.
با چای ساز کمتر بسوزید: به دلیل استیل بودن دسته و بدنه و همچنین تولید حرارت بالا، کتری و قوری سریع داغ می شوند و از این رو باید مراقب بود که دستمان نسوزد؛ اما برای استفاده از چاس سازها نیاز نیست. برای اینکه امکان سوختن دست وجود ندارد. در حقیقت به دلیل جنس خاصی که دارند، بدنه و دستگیره چای سازها داغ نیست و نمی سوزاند. فقط ممکن با برخورد آب جوش روی دستتان، پوست آن بسوزد که احتمال آن بسیار کم است.
نشانگر میزان آب: کتری چای ساز هم مانند بقیه سماور و کتری های روگازی ممکن است رسوب بگیرد که باتوجه به مضر بودن این رسوبات هرچند وقت یکبار باید تمیز شوند و با روش های کاربری از بین بروند.
قوری و کتری دارای توری: در دهانه کتری چای ساز ها سافی یا شبکه ایی وجود دارد که از جنس پلاستیک و یا استیل است و مانع ورود رسوبات به داخل کتری میشوند. از این رو چای با کیفیت بهتری را خواهید داشت. همچنین این توری ها باعث می شود تا چای با آب ترکیب نشود و در لیوان تفاله های چایی را مشاهده نکنید.
چند نکته برای خرید و داشتن چای ساز
- بهتر است در کنار داشتن یک چای ساز در منزل حداقل یک قوری و کتری نیز داشته باشید. آن هم به دلیل اینکه چای ساز ها فقط با برق کار میکنند و در زمان نبود برق بتوانید از موارد دیگراستفاده کنید.
- اگر چای ساز سفید رنگ خریداری میکنید، باید نسبت به بقیه رنگ ها بیشتر آن را تمیز کنید؛ زیرا به دلیل استفاده مکرر و یا ریختن چای ممکن است لکه بگیرد.
- اگر چای سازنوع استیل میخرید، دقت کنید که حتما ضدزنگ و ضدرسوب باشد؛ زیرا ممکن است پس از استفاده از چایسازتان با مشکل چربی بستن روی آب مواجه شوید؛ اما در کل مورد نگران کننده ایی نیست و به راحتی میشود با اسپری های چربی زدا آن را پاک کرد.
- در زمان شست و شوی چای ساز باید خیلی مراقب بود.کتری و قوری را میتوان به راحتی زیرآب گرفت و شست؛ اما صفحه و استند را به هیچ وجه زیر آب نگیرید و سعی کنید با دستمال تمیزش کنید. توصیه میشود پس از شستشوی اجزا حتما آن ها را با پارچه خشک کنید و از خشک بودن آن اطمینان حاصل کنید و سپس به برق بزنید؛ برای اینکه به دلیل خسیس بودن ممکن است بسوزد یا خطر برق گرفتگی و آتش سوزی داشته باشد.
و حرف آخر اینکه امیدواریم با توجه به توضیحات داده شده بتوانید در خرید چای ساز انتخاب خوبی داشته باشید و نوشیدنی های گرم و دلچسب تهیه کنید.