
10 مزیت گوش دادن موسیقی در سلامتی بدن
>موسیقی واقعاً چیز خوبی است. مگر اصلاً کسی در این دنیا وجود دارد که موسیقی گوش کند و حالش از این رو به آن رو نشود. در حقیقت همان واکنش های شیمیایی و فیزیکی که در انسان روی میدهد؛ اما باید گفت که تأثیر موسیقی خیلی فراتر از این موارد است. حتماً کلمه موسیقی درمانی را شنیدهاید. در واقع این همان تأثیر موسیقی روی سلامتی بدن است. حالا ما در ادامه این مقاله قصد داریم تا 10 مزیت گوش دادن به سبک متفاوت صداهای معمول و شادیآور برای شما بنویسیم.
مزیتهای گوش دادن به موسیقی
1- موسیقی در درجه اول روحیه شما را بهبود میبخشد. تنظیم احساسات و آوردن شادی که دیگر همه شما به خوبی با این مسئله آشنا هستید. بیشتر افراد مانند من نوعی که باید به صورت مداوم پشت کامپیوتر خود هستند، نیاز دارند که هرازگاهی احساسات خود را به روز کنند. به عبارتی دیگر، افرادی که بیشتر از دیگران کار میکنند، باید زمانهایی را به رفرش روحی اختصاص دهند. موسیقی یکی از بهترین ابزارهایی است که میتواند در این مسیر کمک کننده باشد.
2- موسیقی استرس را کم میکند. فکر میکنید که چرا در محیط کافه موزیک پخش میکنند؟ برای کلاس؟ خیر. برای اینکه شما وارد کافه میشوید تا کمی آرامش بگیرید. چه چیزی میتواند آرامش شما را دو چندان کند؟ یک موسیقی ملایم.
3- اضطراب را کم میکند. خیلی جالب است که بدانید در بعضی بیمارستان برای بیماران قبل از عمل موسیقی ملایم پخش میکنند تا میزان اضطراب آنها کم شود.
4- با موسیقی بهتر ورزش خواهید کرد. این را و اصلاً تمامی موارد نوشته شده در این مقاله را ما از خود نمیگوییم، بلکه تا الآن صدها مطالعه تأثیر موسیقی روی کیفیت کار را ثابت کردهاند. در حقیقت موسیقی میتواند روی تحریک ذهنی و جسمی تأثیر مثبت بگذارد و شما بهتر و متمرکزتر ورزش کنید.
5- حافظه شما را تقویت میکند. مطالعات تا الآن ثابت کرده است که عناصر تکراری ریتم و مولودی به مغز در تثبیت الگوها دریافتی کمک میکند. برای افرادی که سکته کردهاند، از موسیقی برای بازیابی ذهنشان استفاده میکنند. البته باید گفت که این مزیت باعث نشود تا شما در هنگام درس خواندن موسیقی گوش دهید. البته گوش دادن به آهنگ در هنگام مطالعه خوب است؛ اما نه هر نوع سبکی.
6- در افرادی که عمل جراحی داشتهاند، موسیقی باعث شده تا سرعت کاهش دردشان خیلی بیشتر از دیگران باشد. در حقیقت تأثیر ملودی روی فرد باعث میشود تا کمتر به درد فکر کند.
7- ارتباط راحتتر و سریعتر در فضایی که آهنگ پخش میشود، خیلی سریعتر شکل میگیرد. از طرفی در چنین مکانهایی افراد کمتر احساس تنش و عصبانیت میکنند و از این ور کمتر شاهد دعوا و بحث در چنین فضاهایی هستیم.
8- آلزایمر مریضی است که شاید درمانی نداشته باشد؛ اما میتوان با روشهایی جلوی پیشرفت آن را بگیریم. گوش دادن به موسیقی یکی از همین روشهاست. در بالا نوشتیم که ریتم یکسان به شما در این زمینه کمک میکند؛ در حقیقت تأثیر خود را هم در اینجا میگذارد.
9- برای کودکانی که اوتیسم رنج میبرند، موسیقی درمانی تجویز میکند. این نوع تجویز به آن کمک میکند تا بتوانند ارتباط بهتری با بقیه برقرار شوند. وقتی ارتباط به خوبی برقرار شود، آنها دیگر از حضور در اجتماع ترسی نخواهند داشت.
10- آخرین مزیت مربوط به کودکان نارس است. ایجاد موسیقی مخصوص مانند لالایی به نوزادان نارس در مکیدن شیر کمک میکند. در حقیقت سرعت درمانی و فعالیت آنها را چندین برابر میکند.