سلام دوست من وقت بخیر

5 موردی که باید قبل از خرید SSD در نظر بگیرید

5 موردی که باید قبل از خرید SSD در نظر بگیرید

>

حافظه SSD برای استفاده کنندگان کامپیوتر دیگر وسیله غریب و جدیدی نیست. افزایش میزان استفاده از این حافظه به حدی رسیده است که حتی بیشتر لپ‌تاپ‌های جدید دیگر از نوع HDD پشتیبانی نمی‌کنند و فقط نوع SSD دارند. به هر حال کم و بیش بیشتر افراد (آن‌هایی که از کامپیوتر و لپ تاپ استفاده می‌کنند و همچنین اهل تکنولوژی هستند)، با مزایا و کارکرد حافظه اس اس دی آشنا هستند؛ اما آشنا بودن با مزایا دلیلی نمی‌شود که نکات خرید آن را هم دانست.

در این مطلب ما 5 نکته مهم را که باید در خرید حافظه SSD در نظر بگیرید، برای شما نوشته‌ایم.
 

نکات مهم در خرید حافظه SSD


قیمت حافظه SSD

از نظر قیمت نمی‌توان گفت که حافظه SSD گران‌تر از HDD است. البته این تصور وجود دارد که حافظه‌های اس اس دی قیمت بالاتری دارند؛ اما این مسئله به برند و ظرفیت ذخیره سازی بستگی دارد؛ اما به هر حال در بیشتر نمونه‌ها به ویژه در برندهای مطرح، قیمت این حافظه‌ها بیشتر از نوع HDD است. پس نباید در همان اول نگران قیمت حافظه اس اس دی شوید. اول از همه نیاز و ظرفیت مورد نیاز خود را مشخص کنید و بعد با بودجه‌ای که کنار گذاشته‌اید، کدام نوع را می‌توانید خریداری کنید.

همچنین اینکه قیمت‌ حافظه اس اس دی برای لپ تاپ یا کامپیوتر خواهند بود. حافظه SSD لپتاپی نسبتاً به نوع کامپیوتر PC گران‌تر است. البته اگر بتوانید در هنگام خرید، لپ تاپی همراه با این نوع فضای ذخیره سازی خریداری کنید، هم به‌صرفه‌تر است و هم اینکه بعد به مشکل همخوانی نداشتن حافظه با سیستم دستگاه برنخواهید خورد.

مشخصات فیزیکی

در هنگام خرید هر نوع حافظه‌ای به ویژه اس اس دی که فقط نباید به ظرفیت آن توجه کرد. بلکه باید ظاهر، شکل و ابعاد آن را هم در نظر گرفت. حافظه‌های مختلف دارای ابعاد متفاوتی هستند. اینکه کدام ابعاد تهیه شود، به فضای باز داخل دستگاه نیاز دارد. البته باید گفت که همه مدل‌ها و فضاهای جایگیری باید از یک ابعاد استانداردی پیروی کنند. در حقیقت به این صورت نیست که شما با تعدادی مدل‌های مختلف با اندازه‌های متفاوت روبرو شوید و این انتخاب را برای شما سخت کند.

اندازه استاندارد حافظه SSD لپ تاپی مدرن برابر با 2.5 اینچ است که با سایز حافظه HDD برابری می‌کند. در کامپیوترهای رومیزی این اندازه برابر با 3.5 اینچ است. البته امکان نصب روی مادربرد آن هم وجود دارد؛ به شرط اینکه مادربرد دستگاه جدید بوده و از اسلات آن پشتیبانی کند. همچنین استانداردی در حافظه‌های اس اس دی به نام M.2 وجود دارد که به دلیل اندازه کوچک‌تر برای لپ‌تاپ‌های مینی یا ابعاد کوچک استفاده می‌شود.
نکته مهم دیگر اینکه باید از ضخامت SSD هم مطمئن شوید. اینکه حافظه 2.5 اینچ باشد، به معنای تطابق کامل در دستگاه نیست. باید به ارتفاع یا همان ضخامت آن هم دقت کنید. ضخامت این حافظه‌ها بین 7 تا 9.5 میلی‌متر است؛ اما برای حافظه‌های اس اس دی مدرن، ضخامت 7 میلی‌متری توصیه می‌شود.

اس اس دی‌های باکیفیت و به اصطلاح درجه یک دارای رابط ساتا هستند. البته نوع ساتای SSD خود به دو مدل 3 و 6 گیگابایتی تقسیم می‌شود. مدل 6 گیگابایتی با اینکه سرعت بالاتری دارد؛ اما توصیه می‌کنیم که حتماً قبل از خرید، میزان تحمل کامپیوتر خود را بررسی کنید. مدل 3 گیگابایتی با بیشتر دستگاه‌ها همخوانی دارد و قیمتش هم ارزان‌تر است.

یکی از مهم‌ترین مزایای حافظه اس اس دی نداشتن نویز در هنگام کار است. البته اینکه حافظه HDD در کار صدایی تولید کند یا خیر، به شرایط و چگونگی استفاده بستگی دارد.

کارایی حافظه اس اس دی

از نظر سرعت، SSD خیلی بیشتر از HDD است. وجود یک فضای ذخیره سازی از نوع SSD باعث می‌شود تا کامپیوتر در مدت چند ثانیه بوت شود و همچنین اینکه بتوان فایل‌ها را با ده برابر سرعت انتقال داد. باید گفت که حتی ضعیف‌ترین اس اس دی هم از HDD سرعت و عملکرد بهتری دارد. البته باید گفت که سرعت خواندن و نوشتن خود حافظه‌های اس اس دی هم متفاوت است. بعضی از مدل‌ها دارای سرعت خواندن و نوشتن 520 و 180 مگابایت بر ثانیه هستند و بعضی دیگر دارای سرعت خواندن و نوشتن 557 و 507 مگابایت بر ثانیه هستند. اگر خیلی برای شما این تفاوت‌ها مهم نیست، پس بهتر است که همان مدل ساده و ارزان‌تر را انتخاب کنید.

میزان ظرفیت

در خصوص نحوه کار ذخیره سازی بین حافظه SSD و HDD تفاوت مهمی وجود دارد. داده‌های نوشته شده روی اس اس دی در قطعاتی به نام صفحات ذخیره می‌شوند. به گروهی از صفحات بلوک می‌گویند. در هر زمان صفحات می‌توانند با هم خالی، پر یا ترکیبی از خالی و پر باشند؛ اما مسئله اینجاست که امکان رونویسی مجدد داده‌ها وجود ندارد. برای رونویسی باید تمامی داده‌ها ذخیره شده در بلوک کاملاً از بین بروند. از طرفی برای از دست نرفتن داده‌ها، باید این اطلاعات را در فضای دیگری هم ذخیره کرد. در حقیقت در صورت پاک کردن اطلاعات قبلی می‌توان داده‌های جدیدی را ذخیره کرد. به این فرآیند خالی و پر کردن، زباله می‌گویند. انجام متعدد این فرآیند باعث می‌شود تا حافظه اس اس دی زودتر از HDD کارایی خود را از دست بدهد. برای همین توصیه می‌کنیم که هیچگاه کل حافظه اس اس دی را پر نکنید و بین 20 تا 30 درصد خالی بگذارید. همچنین اینکه در همان اول میزان فضای ذخیره سازی مورد نیاز خود را مشخص کنید.

طول عمر

از آنجا که حافظه اس اس دی هیچ نوع قطعه متحرکی در ساختار آن به کار نرفته است، از این رو نسبت به HDD عمر بیشتری خواهد کرد؛ اما در اثر قطع برق، بیشتر از حافظه HDD آسیب خواهند دید. قطع برق‌های نه تنها به خود کامپیوتر بلکه به تک تک قطعات از جمله اس اس دی هم آسیب جدی خواهد زد. از طرفی هم همانطور که در بالا نوشتیم، پر و خالی شدن مکرر هم می‌توانید کارایی آن را کاهش دهد؛ اما اگر هیچکدام از این‌ها اتفاق نیفتد، این حافظه طول عمر زیادی خواهد کرد. البته خیلی مهم است که در هنگام خرید به برند و کیفیت آن توجه کنید.

نتیجه‌گیری

خرید حافظه اس اس دی هم همانند HDD راحت است. فقط لازم است که این چند نکته را در نظر بگیرید. مهم‌تر از نکات خرید، رعایت و چگونگی نگهداری از آن است که طول عمر قطعه را افزایش خواهد داد.

پیام ها و نظرات