6 مورد ساده و اولیه در هنگام خرید کامپیوتر PC
>شاید به خودتان بگویید که «یادش بخیر». زمانی خریدوفروش انواع کامپیوتر PC یا همان شخصی خیلی زیاد بود. دستگاههایی که از یک کیس بزرگ و مانیتورهای CRT همراه با ماوس و صفحه کلید تشکیل میشد. مدتی که گذشت، مانیتورها حالت پیشرفتهتری پیدا کردند و دیگر خبری از صفحهنمایشهایی با پشتی بزرگ نبود؛ چیزی شبیه به تلویزیونهای امروزی. کم کم تکنولوژی، سرعت و ظرفیت قطعات سخت افزاری هم پیشرفتهتر و بهتر شد. مسلماً هرچه تکنولوژی پیشرفتهتر شده، باعث شده تا خرید کامپیوترهای شخصی هم سختتر شود؛ اما خرید هم هرچقدر هم که بخواهید سختتر و پیچیدهتر شود، نکات اصلی باز هم همان است و هیچ تغییری در آنها وجود نداشته است.
در ادامه این مقاله قصد داریم تا 6 نکته ساده خرید کامپیوتر PC را برای شما بنویسیم.
نکات خرید کامپیوتر PC
گارانتی داشتن قطعات
«گارانتی اصلاً در ایران هیچ ارزشی ندارد. فقط پرداخت پول است. هیچ کاری نمیکنند». این جمله یا بهتر بگوییم باوری است که بین افراد وجود دارد. متأسفانه شرکتهایی گارانتی کننده زیادی وجود دارند که صرفاً فقط پول میگیرند و هیچ خدماتی نیز نمیدهند. اصلاً آدرس درست و حسابی هم ندارند. همین شرکتها باعث شده تا دید منفی نسبت به گارانتی به وجود بیاید. در صورتی که اگر ضمانتنامه شما از شرکتهای معتبر باشد، در صورتی که مشکلی یا خرابی در قطعات به وجود بیاید، خیالتان از این بابت راحت است. هیچگاه به دنبال گارانتی شرکتی در خرید قطعات سخت افزاری نباشید؛ حتی اگر خود قطعه اصلی و باکیفیت بالایی بود، حتماً به دنبال نمونهای باشد که ضمانتنامه اصلی داشته باشد. البته گارانتی اصلی در قطعات کامپیوتر کمی بیمعناست. نوعهای شرکتی وجود دارند که واقعاً معتبر هستند.
کیفیت قطعات
به دنبال فقط برندها نباشید. بعضی قطعات شاید در ظاهر برند خوبی داشته باشد؛ اما در واقع کیفیتشان خیلی تعریفی ندارد. البته که این روزها بیشتر برندهای بزرگ بیشتر پول برندشان را میگیرند؛ اما حداقل خیالتان راحت است که قطعات باکیفیتی خریداری کردهاید. هیچگاه به دنبال نمونههای متفرقه نروید. خرابی یک قطعه به راحتی میتواند روی بقیه تأثیر بگذارد؛ اگر بگوییم که گاهی تا سوختگی مادربرد پیش میرود، دروغ نگفتهایم.
رم کامپیوتر
رم چند گیگابایت خریداری کنم؟ این روزها با توجه به تغییر برنامهها و حرفهایتر شدن آنها، خرید رم کمتر از 2 گیگابایتی به هیچ وجه توصیه نمیشود. قبل از خرید رم، به مادربردتان بیشتر از همه باید دقت کنید. اینکه آیا ظرفیت قرار دادن رم اضافه دارد یا خیر. رم واقعاً مسئلهای مهم است. حتی اگر دیگر قطعات شما بالا باشد؛ اما رم آن مناسب نباشد، در اجرای برنامهها مشکل زیادی خواهید خورد.
پردازنده و کارت گرافیک
یکی از تفاوتهای بین کیس و لپ تاپ در ارتقا قطعات مانند پردازنده و کارت گرافیک است. این دو را نمیتوان در لپ تاپ ارتقا دارد؛ اما اگر روزی شما قصد اضافه کردن ظرفیت این دو را در کیس داشته باشید، به راحتی میتوانید این کار را انجام دهید. بیشتر پردازندههای کامپیوتری در پایهترین حالت خود قرار دارند؛ مگر اینکه استفاده خاصی داشته باشید. اگر برای فعالیتهای گرافیکی دستگاه خریداری میکنید، بهتر است که از همان اول به فکر خرید نمونههای قویتر باشد. پردازندههای Core i5 همراه با کارت گرافیک AMD با ظرفیت حداقل 4 گیگابایت توصیه میشود. اگر در ابتدا نمونههای ساده و با ظرفیت پایین را خریداری و فکر میکنید که احتمالاً در آینده نیاز به ارتقا آن داشته باشید، بهتر است که از همان اول به دنبال مادربردی باشید که قابلیت ارتقا از طریق اسلات ها را داشته باشد.
هارد کامپیوتر
حداقل ظرفیت هاردی که بهتر است خریداری کنید، 512 گیگابایت است. اینکه چه ظرفیتی خریداری کنید، به نیاز شما بستگی دارد. مسلماً برای یک کاربر عادی همین مقدار ظرفیت کفایت میکند؛ اما اگر برای فعالیت یا کسبوکارتان به دنبال سیستم کامپیوتری هستید، باید به دنبال ظرفیت بیشتری کردید. هرچند که خیلی کم پیش میآید که کاربری بیش از یک ترابایت استفاده کند؛ مگر اینکه در حوزه فعالیت فیلم یا گرافیکی فعال باشد.
مهمترین مسئله دیگر، خرید حافظه اس اس دی است. حافظههای اس اس دی به مراتب سرعت بالاتری در اجرا دارند. چه زمانی باید این حافظه را خریداری کنیم؟ اگر فعالیتهای حرفهای مانند طراحی انجام میدهید که نیاز به سرعت بالا برای اجرا دارید، در کنار افزایش ظرفیت قطعات، بهتر است که از یک حافظه SSD هم استفاده کنید.
مهمترین مسئله دیگر، خرید حافظه اس اس دی است. حافظههای اس اس دی به مراتب سرعت بالاتری در اجرا دارند. چه زمانی باید این حافظه را خریداری کنیم؟ اگر فعالیتهای حرفهای مانند طراحی انجام میدهید که نیاز به سرعت بالا برای اجرا دارید، در کنار افزایش ظرفیت قطعات، بهتر است که از یک حافظه SSD هم استفاده کنید.
مانیتور و پورت
مورد بعدی اندازه صفحه نمایشگر و تکنولوژی آن است. مانیتورها که نسبت به گذشته بسیار حرفهایتر شدهاند. اندازههایشان هم بزرگتر شده است. مسلماً هرچه اندازه بزرگتر شود، شما بهتر میتوانید المانها و تصاویر را باکیفیت بیشتر ببینید؛ اما این باز هم به نیاز شما بستگی دارد. البته اصولاً کاربرهای گیمینگ بیشتر به این مسئله توجه دارند. اینکه مانیتوری خریداری کرده که تصویرها را با دقت و ترکیب رنگبندی بهتری نمایش دهد. این روزها هم که نمونههای منحنی بیشتر از همه مورد توجه قرار گرفته است؛ اما پورتها مسئله دیگری است که باید به آنها توجه ویژهتری داشته باشید. اصولاً مادربردها دارای حداقل پورتهای لازم هستند؛ اما اگر فعالیت شما خاص مانند بازی است، لازم بوده که به دنبال تعدادی پورت مخصوص برای اتصال انواع دستههای بازی باشید. البته اگر مادربرد شما این قابلیت پشتیبانی نمیکند، ممکن است که تبدیلهایی برای آن وجود داشته باشد.
مطالب مرتبط:
HDMI یا Display Port: کدام یک را استفاده کنیم؟
نکات و راهنمای خرید کارت گرافیک
USB Type C چیست؟
نکات مهم خرید مانیتور گیمینگ که باید بدانید
چرا لپتاپهایی با حافظه SSD را خریداری کنیم؟
چگونه یک خرید هدفمند داشته باشیم؟
مطالب مرتبط:
HDMI یا Display Port: کدام یک را استفاده کنیم؟
نکات و راهنمای خرید کارت گرافیک
USB Type C چیست؟
نکات مهم خرید مانیتور گیمینگ که باید بدانید
چرا لپتاپهایی با حافظه SSD را خریداری کنیم؟
چگونه یک خرید هدفمند داشته باشیم؟